Tízezer aláírást adott át a Párbeszéd a Momentumnak

Valamivel több mint tízezer aláírást gyűjtött össze a 2024-es budapesti olimpiarendezésről szóló népszavazás kiírásához a Párbeszéd Magyarországért, amelyeket a párt társelnöke csütörtökön átadott a Momentum Mozgalom tagjainak – írja a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI tájékoztatása szerint Szabó Tímea a Nyugati téri aluljáróban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az első perctől gyűjtik az aláírásokat, mert meggyőződésük szerint „Orbán Viktornak és tolvaj bandájának” nem felesleges presztízsrendezvényekre kell elkölteniük a magyar emberek pénzét, hanem az egészségügyre, az oktatásra és a szegénység felszámolására.

A független képviselő azt mondta, hogy péntek délelőttig folytatják a gyűjtést és remélik, hogy összességében 12 ezer aláírással tudnak hozzájárulni a népszavazás kiírásához.

Gyűlnek az aláírások, sokasodnak az atrocitások

Az LMP 23 ezer aláírást adott át a hétvégén a nolimpiásoknak. Az Együtt még nem adott át, de korábban összesen 9 ezret ígért, Szanyi Tibor akciója 170 aláírást hozott, Kunhalmi Ágnes azt mondta, az MSZP-sek egyenként adják oda a gyűjtött aláírásokat.

Hivatalosan 138 ezer aláírás kell ahhoz, hogy népszavazást lehessen kezdeményezni a budapesti olimpiarendezésről, de a Momentum 180–200 ezer aláírást tervez összegyűjteni, hogy biztosra menjen. Erre már csak egy napjuk maradt.

Az aláírásgyűjtőket több atrocitás is érte, legutóbb üveggel verték fejbe az LMP egyik aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban, múlt hétvégén szintén a párt egyik képviselőjét fejelték meg úgy, hogy vérzett az orra. A Momentum standját több helyen is szétverték, csütörtökön a Blaha Lujza téren, múlt héten pedig egy részeg férfi rontott az aktivisták egyik belvárosi pultjának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »