Tízéves jubileumi ünnep Párkányban

Tízéves jubileumi ünnep Párkányban

Tíz év rohanó életünkben nem éppen hosszú idő, de magániskola életében bizony próbatétel megélni. A Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskolát tíz éve alapította meg a párkányi születésű, Papp Katalin, aki előtte a Liszt Ferenc Művészeti Iskola pedagógusa, majd igazgatója volt hosszú évekig Párkányban.

Tíz évvel ezelőtt „gondolt egy nagyot”, s létrehozta magániskoláját. Az elmúlt hétvégén megtartott ünnepi esten köszöntőjében így emlékezett a kezdetre:

„Az ember sohasem veszi észre, amit elvégzett, csak az lebeg szeme előtt, amit még tennie kell.” Marie Curie Sklodowska

Naponta ezzel a gondolattal szembesülünk, próbálunk eleget tenni az elvárásoknak és tele vagyunk megvalósításra váró tervekkel.

Ha a pici apróságokból felcseperedő diákjainkra tekintünk, már szinte történelmi távlatba került a 2011-es év, amikor egy szívből jövő jó tanácsra hallgatva kérelmeztem majd megalapíthattam a Magán Művészeti Alapiskolát.

Az alapító tagok között elsőként ott voltak mellettem gyermekeim, majd folyamatosan csatlakoztak hozzánk új és új kollégák, kiknek részvételével tudtunk közösen értéket teremteni. Áldozatkész munkájuknak köszönhetően elkötelezettséggel és elfogadással, felemelő, színvonalas oktató, nevelő munkát végezni az elmúlt évek alatt.

Kiemelt támogatóinknak is szeretnék a jubileum alkalmából köszönetet mondani. Muzsla község volt, és jelenlegi vezetőségének, hiszen nekik köszönhetően tudtuk munkánkat elindítani, majd még magasabb színvonalon és szélesebb körben tovább fejleszteni.

Hírdetés

A lánc végén vannak a legigazibb gyöngyszemek, a gyermekek, diákok és Önök kedves szülők, hiszen bizalmukkal, kitartásukkal sikerült iskolánknak stabilitást, növekedést és állandóságot biztosítani.

Büszke vagyok, hogy ma már 398 diákunk van, akik Muzsla székhely mellett Kéménden, Nagyölveden, Köbölkúton, Szőgyénben és Párkányban látogatják iskolánkat”.

Párkányban az ünnepi hangversenyen, kiállításon minden tagozat bemutatkozott, ami már azért is csoda, mert alig 1,5 hónapja nyitották meg az iskola kapuit, s a legkisebbek (köztük óvodások is) ott voltak az énekkarban, a zenekarban.

Az est díszvendége volt Roman Krško operaénekes, és a szintén Papp Katalin által vezetett Stilla Pectus énekkar.

Az ünnepi est végén nem maradt el a fellépőknek készült ajándék sem, az óriási torta. Farkas Iván Muzsla polgármestere köszöntötte a tízéves magániskolát és igazgatóját, és a meghívott vendégeket.

Papp Katalin igazgatónő köszönetet mondott mind az egykori, mind a mai tanári karnak, köztük több fiatal tehetségnek. S mondandóját, mintegy személyes credóként Claude Debussy gondolataival zárta: „A zene szent! A zene az Úristen legszentebb, leghatékonyabb, legszebb produktuma. Ha mi zenetanárok ezt átéljük, átérezzük, akkor boldogság és hála tölt el bennünket, hogy ennek a csodának élői és átadói lehetünk. S ha ilyen lelkülettel közeledünk a gyermekhez, s végezzük tanári hivatásunkat, akkor munkánk áldás lesz önmagunk és növendékeink számára egyaránt”.

(Dániel Erzsébet/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »