Tizenötezres(?) mobiltelefont villantott Robert Fico

Tizenötezres(?) mobiltelefont villantott Robert Fico

A saját állításuk szerint bérből és fizetésből élő kétkezi munkásemberek érdekeit képviselő Smer-SD elnöke furcsa tanújelét adta szociális érzékenységének. Egy óvatlan pillanatban ugyanis egy egészen kellemes éves fizetéssel felérő mobiltelefont villantott a közszolgálati rádió adását rögzítő kamerák előtt.

A Plus jeden deň bulvárlap szerint a volt miniszterelnök az adás előtt egy körülbelül tizenötezer eurót érő mobiltelefont helyezett az asztalra. 

Hírdetés

A lap által megkérdezett szakértő szerint egy Vertu márkájú telefonról lehet szó. Bár a márka mára tetszhalott állapotba került, új készülékeket ma már nem dob piacra, a képen látható telefon piaci ára megjelenésekor tizenötezer euró körül is lehetett. A finn Nokia által még 1998-ban alapított brand a korábbi piacvezető készülékeit tuningolta fel, de a mobilokat nem a tudásuk, inkább összeszerelésük és anyaghasználatuk emelte a prémiumkategóriába.

Bizonyára véletlen egybeesés, hogy az üzletemberek által erősen kultivált márka éppen arról volt híres, hogy készülékei kiváló adatbiztonságot nyújtottak a felhasználóknak.

A bulvárlap szerint a volt miniszterelnök  kifejezetten márkahű, hiszen már 2013-ban is a Vertu telefonjával kapták lencsevégre, igaz, az “csak” egy ötezer eurós modell volt. A lap természetesen megkereste Robert Ficót is, áruljon el néhány dolgot a telefonjáról, de a Smer-SD elnöke nem reagált kérdéseikre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »