Tizenötezer forintért bárkiből sellő lehet Bécsben

Tizenötezer forintért bárkiből sellő lehet Bécsben

Sellő akartál lenni, csak nem voltak elég jók a jegyeid a továbbtanuláshoz? Semmi gond, az Osztrák Hableányszövetség (Austrian Mermaids) ugyanis tanfolyamot hirdet. Hihetetlen, de tényleg van ilyen szervezet, és azt állítja közleményében, hogy a jóvoltából szinte bárki kitanulhatja a sellősséget Bécsben.

Potom 48 euróért, azaz körülbelül 14 500 forintért a résztvevők kurzus végére nemcsak a megfelelő légzéstechnikát és uszonyhasználatot sajátítják el, hanem egyben a tengerek nagyköveteivé is válnak. Megismerhetik ráadásul a sellők történetét, illetve szó esik a természetes vizek védelmének a fontosságáról. Amennyiben még nincsen sajátod otthon, úgy az árhoz egyébként hozzájön az uszonybérlés is nem egész 10 euróért, körülbelül 3000 forintért. Bárki jelentkezhet a Therme Wienben rendezendő foglalkozásra 8-tól 99 éves korig, nemtől függetlenül. Viszont fontos, hogy az illető jól tudjon úszni, szeressen a víz alá merülni, és meglepő módon legyen 34-esnél nagyobb lábmérete.

A sellőúszás itthon még nem vált népszerűvé, de távolról sem az osztrákok voltak az elsők, akik meglovagolták ezt a divathullámot. Az ugyanis már jóval korábban az Egyesült Államokból indult, ahol jelenleg is számos iskola gondoskodik a jövő nemzedékek sellőutánpótlásáról (például ITT és ITT). A Fülöp-szigeteken is igen komoly képzés folyik, és tavaly végre valahára Szingapúrban is megnyílt az első sellőképző.

Fotó: Harald Slauschek / H2O-Photography.com

A speciális sellőúszás előnye elvileg egyébként az, hogy kíméli az ízületeket, miközben alaposan átmozgatja a testet. De legyünk őszinték, ortopédiai ajánlástól teljesen függetlenül valószínűleg a gyermekkori fantáziák kiélésére sem utolsó.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »