Tizenöt nyugdíjastól több mint 30 ezer hrivnyát csalt ki egy ukrán nő

Az ukrajnai Kirovográd megyében, Kropivnickban egy büntetett előéletű helyi női lakos a településen élőktől közel 30 ezer hrivnyát csalt ki – jelentette a Kirovográd megyei rendőrkapitányság sajtóosztálya.

Az elmúlt három hónap alatt a helyi rendőrség több bejelentést kapott 60-90 év közötti polgároktól, akik elmondták, hogy csalás áldozatai lettek.

A csaló nő mindig megváltoztatta külsejét, és tovább folyatta munkáját a nyugdíjasok körében. Nappal járt a lakásokba, s kereste fel az egyedül élő nyugdíjasokat. A nő a házak ablakán keresztül kérdezte a szomszédokat, hogy a lakók nem igényelnek-e “szociális támogatásokat”, néha pedig közvetlenül az utcán állította meg az idős polgárokat – tudatja az UNN hírügynökség.

A bűnelkövető általában szociális munkásnak vagy közüzemi alkalmazottnak adta ki magát, s mindig új javaslatokkal állt elő. Például, hogy van arra lehetőség, hogy kevés pénzért rendbe szedhetik a fürdőszobát, vagy bevezethetik a fűtést, vagy új gáztűzhelyt vásárolhat.

A rendőrök elemezték a csalás összes módszerét és azonosították a gyanúsítottat. Az ügyben eljárást indítottak, tart a vizsgálat.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: csaló, csalás, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »