Tizennyolcra emelkedett az influenzában meghalt személyek száma – Harmincöt új kanyarós megbetegedést jelentettek a héten

Tizennyolcra emelkedett az influenzában meghalt személyek száma – Harmincöt új kanyarós megbetegedést jelentettek a héten

Még egy személy életét vesztette influenzában, ezzel 18-ra nőtt a vírus okozta elhalálozások száma – közölte pénteken az Országos Közegészségügyi Intézet.

A legutóbbi áldozat egy 19 éves, Prahova megyei fiatalember, akit A típusú influenzával diagnosztizáltak.

A férfi kórtörténetében több más betegség is szerepelt, és nem volt beoltva influenza ellen. (Agerpres)

Harmincöt új kanyarós megbetegedést jelentettek a héten

Harmincöt új kanyarós megbetegedést jelentettek országszerte január 14-e és január 18-a között – közölte honlapján az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ adatai alapján.

Hírdetés

Ezzel 15.671-re nőtt az igazolt kanyarós esetek száma Romániában, és 59 halálos áldozatot követelt a betegség.

Az e heti új esetek közül kilencet Buzău, nyolcat-nyolcat Bihar és Mehedinţi, hármat-hármat Szilágy és Máramaros, egyet-egyet pedig Fehér, Gorj, Vrancea megyéből és Bukarestből jelentettek.

A kanyaró rendkívül fertőző betegség, amelynek sokszor szövődményei lehetnek. Négy fertőzött betegből egynek kórházi ápolásra van szüksége, ezer esetből egy halálos kimenetelű – állítják a szakemberek.

Az Országos Közegészségügyi Intézet felhívja a figyelmet, hogy a kanyaró elleni oltás megvédi a gyerekeket a fertőzéstől.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »