Tizenkilencen kaptak alkoholmérgezést Harkiv megyében, közülük tizenketten meghaltak

Tizenkilenc alkoholmérgezéses esetet jelentettek Harkiv megye különböző településeiről csütörtökön, közülük a péntek délelőtti helyzet szerint 12 ember meghalt – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Állami Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Szolgálat (Derzsprodszpozsivszluzsba) Harkiv megyei főosztályának közleménye nyomán.

A szolgálat szerint az áldozatok és károsultak minden bizonnyal valamilyen alkoholszurrogátumot fogyaszthattak.

Ami a mérgezéses esetek Harkiv megyén belüli, járásonkénti megoszlását illeti, tízen a Vovcsanszki járásban kaptak mérgezést, közülük nyolcan meghaltak. A szeszesitalokat az áldozatok kimérésre vásárolták egy Ohrimivka községi boltban. A hatóságok most sorra járják azoknak a településeknek (Ohrimivka és Zsovtneve Druhe) a portáit, ahonnan mérgezéses eseteket jelentettek – írja a Kárpátalja hetilap internetes változata.

Az Izjumi járásban négy embert mérgezett meg az egyelőre ismeretlen eredetű alkohol. Valamennyien kimérésre vásárolták az italt Ivancsukivka község boltjában. Ketten közülük meghaltak, az egyik károsult elveszítette a látását, a másikat kórházban ápolják, állapota kielégítő.

A Harkivi járásban három Kutuzivka községi lakos kapott mérgezést, ketten közülük meghaltak, a harmadikat a Harkiv Megyei Klinikai Kórházban kezelik.

Harkivban ketten fordultak orvoshoz. Egyiküket a Harkivi Városi Klinikai Kórházban ápolják, a másik visszautasította a kezelést és elhagyta a kórházat.

A közlés szerint a Derzsprodszpozsivszluzsba ellenőrzése alatt tartja a helyzetet, valamennyi érintett hivatalt és szolgálatot tájékoztatta a történtekről. Egyben felkérték a központi és megyei végrehajtó hatóságokat, hogy haladéktalanul foganatosítsanak intézkedéseket az élelmiszerek, köztük a szeszes italok törvénytelen előállítása és forgalmazása elleni küzdelem fokozására.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: alkoholmérgezés, haláleset, halálos áldozatok, kékfény, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »