Tizenkét óra után mentettek ki egy fiút a Los Angeles-i szennyvízhálózatból

Tizenkét óra után mentettek ki egy fiút a Los Angeles-i szennyvízhálózatból

Tizenkét órás keresés után sikerült kimenteni Los Angeles szennyvízhálózatából azt a 13 éves fiút, aki beleesett a csatornába.

Jesse Hernandez egy Los Angeles-i parkban a csatornahálózat egyik aknája feletti fapallón játszott társaival vasárnap, amikor a fa eltörött, Jesse pedig 8 métert zuhanva egy gyorsan hömpölygő szennyvízfolyamba esett – mondta Brian Humphrey, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.

A hatóságok 12 órán át keresték a fiút a hálózat labirintusszerűen kanyargó föld alatti csőrendszerében, úszó eszközökre szerelt kamerák segítségével. Végül kézlenyomatokat vettek észre egy csövön, ez vezette őket a területhez, ahol Jesse 3 méter mélységben várta a segítséget. Azonnal orvosi ellátást kapott, nem sérült meg.

Hírdetés

Istenhez imádkoztam, hogy segítsen és ne haljak meg. Minden csendes volt és sötét. Csak a víz csobogását hallottam, nem láttam semmit” – nyilatkozta kimentése után az egyik televíziónak. Jesse felkutatásán mintegy százan dolgoztak, a fél nap alatt 731 méternyi csövet vizsgáltak át.

Jesse túlélését segítette, hogy együtt sodródott a szennyvízzel és sikerült olyan helyet találnia, ahol nem volt mérgező a levegő. „A föld alatt, kiváltképp, ha hulladék is van a területen, gyakran képződnek mérgező gázok, például metán vagy kén-hidrogén” – jegyezte meg.

MTI

Nyitókép: LAFD


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »