Tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek egy szír férfit Dániában – robbantani akart

Tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy szír férfit, aki terrortámadást akart végrehajtani Koppenhágában – közölte egy dán bíróság.

A hétfői bírósági döntés szerint a vádlottat börtönbüntetése letöltését követően kitoloncolják, és megtiltották neki a visszatérést Dániába.

A Ritzau dán hírügynökség szerint a férfi fellebbezett a hétfői ítélet ellen a fellebbviteli bíróságon.

A 32 éves férfit a múlt hónapban mondták ki bűnösnek terrorcselekmény előkészítése miatt. Az ügyészség szerint a vádlott robbantásos támadásra és késelésre készült a dániai fővárosban.

Hírdetés

A vád szerint a szír férfi robbanószerkezetet akart készíteni több mint 17 ezer gyufa, 17 akkumulátor, adóvevők és tűzijáték felhasználásával. A vádlottat 2017 novemberében vették őrizetbe egy koppenhágai repülőtéren, ahonnan Törökországba akart utazni egy hamis útlevéllel.

Az említett tárgyakra és további két késre bukkantak annál a szintén szír férfinál, akit 2016-ban vettek őrizetbe Németországban, miközben Dánia felé tartott. A merényletkísérlet részleteire a férfi ügyének Németországban folytatott tárgyalása során derült fény. A vádlottat hat és fél év börtönbüntetésre ítélték 2017 júliusában.

A két férfi együtt tervelhette ki a merényletet.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »