Tizenhatodszor is otthon tartanák a kupát a somorjai birkózók

Tizenhatodszor is otthon tartanák a kupát a somorjai birkózók

A csallóközi városban szombaton immár tizenhatodik alkalommal zajlik a somorjai Gladiátor birkózóklub hagyományos rendezvénye, a Polgármester-kupa, mely hetedszer kerül Fodor László Emlékversenyként a krónikába.

„Szerdáig Csehország, Horvátország, Magyarország, és Szlovákia klubjai igazolták vissza a részvételüket, de rajtuk kívül még ukrán csapatok versenyzőinek érkezésére is számítunk. Az előzetes nevezések alapján mintegy százhúsz-százötven birkózó vetélkedik majd a győzelemért kötöttfogásban a kezdők, a fiatalabb és idősebb diákok, a kadétok, juniorok és a felnőttek korosztályában. A lányok szabadfogásban mérettetnek meg. A súlycsoportok győzteseit serleggel, a második és harmadik helyezetteket éremmel, a csapatverseny első öt helyezettjét kupával jutalmazzuk. A párharcokra két szőnyegen kerül sor” – tájékoztatott tornájukról Szeiler Zoltán, a somorjai Gladiátor birkózóklub elnöke.

Hírdetés

A külföldön is népszerű viadal előző tizenöt felvonásán a házigazdák alakulatának sikerült otthon tartania a csallóközi város első emberének serlegét. Vajon lesz-e ismételt címvédés? „Természetesen szeretnénk folytatni remekbe szabott sorozatunkat, de a konkurenciára való tekintettel a címvédés nehéz feladatnak ígérkezik. Mi húsz versenyzőnknek kínálunk bizonyítási lehetőséget, s remélt gazdag éremtermésünknek köszönhetően szeretnénk újabb csapatdiadalt elérni” – latolgatta az esélyeket Horváth István, a somorjaiak főedzője.

A látványosnak ígérkező szőnyegcsaták a Gladiátor Duna utcai birkózócsarnokában délelőtt tíz órakor kezdődnek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »