Tizenhat kerékpárt loptak el Ungváron

Tizenhat kerékpárt loptak el Ungváron

Kárpátalján, Ungváron a rendőrök azonosították a kerékpárlopásokban érintetteket.

Az operatív intézkedések sorát követően a rendőrség megállapította a rablók útvonalát, az ellopott áruk tárolási helyeit és azonnal elfogták őket.  

Az ügy vizsgálata folyamatban van.  

Február 11-én a Kárpátaljai Megyei Rendőrség munkatársai az Ungvári Kerületi Rendőrség kollégáival együtt befejezték az ungvári kerékpárlopásokkal foglalkozó bűnözők csoportjának leleplezését.

Ezek az egyének voltak azok, akik néhány nappal ezelőtt illegálisan behatoltak egy helyi üzletember garázsába, ahonnan 16 kerékpárt és autóabroncsokat vittek el.

Miután az áldozat feljelentést tett a rendőrségen, a nyomozók azonnal megállapították annak a két autónak a színét és márkáját, amelyeken a 37 éves bűnözők közlekedtek.  

Hírdetés

A „Biztonságos Kárpátalja” videomegfigyelő rendszer adatainak köszönhetően a nyomozók megtudták a tolvajok mozgásának részletes útvonalát.

Ugyanígy megtalálták az illegálisan kisajátított vagyon lehetséges rejtekhelyét is.  

A rendőrök elkapták a bűncselekményben érintetteket, amikor ők épp a rejtekhelyre vitték az ellopott kerékpárokat és az abroncsokat.

Megállapítást nyert, hogy az elkövetők gondosan készültek a bűncselekmény elkövetésére: sokáig figyelték az áldozatot, várták, hogy a vállalkozó otthagyja az árut a helyiségben, sőt még egy garázst is béreltek az ellopott tárgyak tárolására. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 185. cikkelye (behatolással egyesített rablás) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A tisztviselők lefoglalták a lopott vagyont és a szükséges vizsgálatok után visszaadják a tulajdonosnak azokat.

Az ügyben még tart a vizsgálat – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »