Tizenhat embert raboltak el fegyveresek egy drága étteremből Mexikóban – annak ellenére, hogy voltak testőreik

Sajtóértesülések szerint 16 embert raboltak el fegyveres támadók hétfőn Mexikó egyik felkapott csendes-óceáni üdülővárosában – közölték a hatóságok.

Jalisco állam ügyészsége arról számolt be, hogy helyi idő szerint éjjel egy óra körül két terepjáróval számos fegyveres érkezett a Puerto Vallarta város főutcáján, az ottani szállodaövezetben lévő drága étteremhez, és sok vendéget magával hurcolt. Egyelőre nem tudni, hogy van-e köze az esetnek a szervezett bűnözéshez. Lövések nem dördültek el. A vendégeket annak ellenére vitték el, hogy voltak testőreik.

A személyzet szerint nyolc fegyveres nyomult be a étterembe, és megparancsolta, hogy mindenki feküdjön a földre. Az elhurcolt vendégek helyfoglalása egy luxusszállodából érkezett. Az asztaltársaságban nők is voltak. Az étterem parkolójában nyolc gazdátlan gépkocsi maradt.

Az ügyben megkezdték a nyomozást. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg a helyi sajtónak azt az értesülését, amely szerint a fegyveresek legalább 16 embert vittek el. A sajtó azt is tudni véli, hogy a vendégek az északi Sinaloa államból érkeztek.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »