Tizenegyezer új fertőzött /Frissítés: Háromszéki adatok/

Tizenegyezer új fertőzött /Frissítés: Háromszéki adatok/

Több mint 62 ezer teszt elvégzése nyomán derült fény újabb 11 477 új koronavírusos megbetegedésre Romániában, ez közel 3300-zal kevesebb, mint egy nappal korábban – derült ki a kommunikációs törzs szerdai beszámolójából. Csökkent a kórházakban ápolt fertőzöttek száma is, az intenzív terápiás osztályokon ellátott betegeké azonban továbbra is ezer fölött maradt.

A hatóságok szerdai összesítője szerint országszerte 8397 koronavírus-fertőzöttet látnak el kórházakban, 518-cal kevesebbet, mint kedden. 1030 beteg állapota kritikus, intenzív terápiás ellátásra szorulnak, közülük 900-an oltatlanok. Ugyancsak kórházban kezelnek 466 kiskorú fertőzöttet is, hetet közülük intenzív osztályon látnak el.

Az előző tájékoztató óta 119 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, a G4media portál szerint az áldozatok között van egy 9 hónapos csecsemő, illetve egy 25 éves fiatalember is.

Hírdetés

A szerdai hatósági tájékoztatóban Kovászna megye 117 új megbetegedéssel szerepel, a szomszédos Hargita megyéből 37, Brassóból 283, Maros megyéből pedig 228 új esetet jelentettek.

Háromszéken újabb 9 áldozata van a járványnak – derült ki a kormánybiztosi hivatal szerdai összesítőjéből, eddig összesen 640 személy halálát okozta a kór. Megyeszerte 1350 aktív esetről tudnak a hatóságok, 179 személy van karanténban, 469-en pedig otthoni elkülönítésben várják gyógyulásukat.

Lazításra készülnek

Romániában jelenleg csökkenő félben van a járvány ötödik hulláma, a kormány készül meghozni a helyzetnek megfelelő intézkedéseket – jelentette ki a szerdai kormányülés elején Nicolae Ciucă. A kormányfő elmondta, hogy mind az egészségügyi, mind a járványkezelésben illetékes többi intézmény szintjén elemezték a helyzetet február 15-étől kezdődően. Figyelembe véve a helyzet javulását, illetve azt, hogy a veszélyhelyzetet legutóbb meghosszabbító kormányhatározat március elején hatályát veszti, a kormány a rögtön elkövetkező időszakban kidolgozza és előáll a megfelelő intézkedésekkel. Ciucă megjegyezte, hogy a lakosság részéről nagyok az elvárások, és remélhetőleg az elkövetkező időszakban folytatódik az esetek csökkenő tendenciája.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »