Tizenegyenen sérültek meg a villámcsapás következtében

Villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt megsérült egy párizsi parkban, közülük hatan súlyosan.

„Jelenleg tizenegy sérült van, nyolc gyerekről és három felnőttről van szó, utóbbiak kísérték a kicsiket – mondta Vincent Baladi, Párizs nyolcadik kerültének alpolgármestere az I-Télé francia hírtelevízióban. – Hat gyerek sürgős ellátásra szorul, reméljük, felépülnek.” A sérültek égési sérüléseket szenvedtek a villámcsapás miatt.

A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután három óra után, amikor hatalmas vihar csapott le a fővárosra. A gyerekek kísérőjükkel együtt a szakadó eső elől egy fa alá menekültek, amelybe belecsapott a villám.

A helyszínre érkező tűzoltók szerint a gyerekek nem a kidőlt fától sérültek meg, ahogy először gondolni lehetett. Az egyik gyereket, akinek megállt a szíve, a parkban tartózkodó egyik szabadnapos tűzoltó élesztette újra.

A meteorológiai szolgálat több helyre is heves viharokat jelzett előre a fülledt meleget követően, de ezek között nem szerepelt a párizsi régió, ezért nagyon sokan tartózkodtak az utcákon és a parkokban, amikor a vihar megérkezett.

„A villám nagyon hirtelen csapott le” – mondta az alpolgármester. Közlése szerint a kedvelt párizsi parkban számos család piknikezett szombaton. A baleset után a parkot a tűzoltóság kiürítette és lezárta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »