Tizenegy évesen lett várandós egy lány Kárpátalján

Kárpátalján találták meg Ukrajna legfiatalabb kismamáját – a 11 éves várandós lány a Beregszászi járásban lakik.

A gyermek november végén vagy december elején válhat anyával.

Mihajlo Papis beregszászi újságíró közösségi oldalán „szenzációsnak” nevezte az esetet, cinizmusával felháborította a felhasználókat.

Az újságíró azt írta, hogy hamarosan Ukrajna legfiatalabb édesanyjával „híressé válik” a Beregszászi járás. Mihajlo Papis kórházi forrásból tudta meg, hogy a lány még csak 11 éves és gyermeket vár.

Hírdetés

Az információk szerint a kislány a gáti roma közösségből származik. A forrás szerint a 11 éves gyermek egy szép leendő cigányanya, terhessége pedig rendben zajlik.

Az újságíró szerint még soha nem volt ilyen fiatal terhes nő Beregszászban vagy egész Kárpátalján. A kislány terhességét „valami hihetetlennek” nevezi. Papis jó egészséget kívánt a lánynak és magzatának, és megjegyezte, hogy a felhasználók pénzt is gyűjthetnek a gyerekjátékokra.

Az újságíró nem részletezte, hogy pontosan kinek kell játékot vásárolni – a 11 éves lánynak vagy leendő gyermekének.

Ez az irónia felháborította a felhasználókat. A kommentekben megjegyezték, hogy az újságíró nem járt el túl profin.

„És hol van az Ön történetében két büntetőügy: kiskorú megerőszakolása és a szülői kötelezettségek nem megfelelő ellátása? Ebben a korban minden nemzetiségű gyereknek iskolába kell járnia és babákkal játszani. Ha így fogjuk ezt felfogni, akkor ez a az ország kudarcra van ítélve!” – jegyezte meg az egyik hölgy.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »