Tizenegy év után adták át a váci mélygarázst

Átadták a csaknem háromszáz férőhelyes mélygarázst hétfőn Vác belvárosában. A kétmilliárd forint állami támogatásból megvásárolt és felújított létesítmény megnyitásával egy több mint tíz éve húzódó ügy zárult le. Fördős Attila fideszes polgármester az ünnepélyes átadáson az MTI tudósítása szerint azt mondta: hosszú éveken át csúfította a váci belvárost a félbehagyott mélygarázs, amelynek felszíne is balesetveszélyes volt.

Hírdetés

A háromszintes, 297 parkolóhelyet biztosító létesítmény átadásával ezt a régóta húzódó problémát lehetett lezárni. Eredetileg azért indult a beruházás, mert a belváros átépítésével kieső parkolóhelyeket pótolni kellett. Több mint 11 évvel ezelőtt kezdeményezte az akkor még MSZP-s vezetésű önkormányzat a beruházást, amit a helyi Fidesz élesen ellenzett, az ügyben feljelentés is született. 

A beruházó, a finanszírozó és az önkormányzat akkori konstrukciója finanszírozhatatlanná vált, főleg, mivel a beruházó svájci frankban vette fel a szükséges hitelt, az önkormányzat pedig számára előnytelen szerződést kötött. Bár a mélygarázs az elkészült, forrás és a befejező munkálatok hiányában átadni nem lehetett, hosszú időn keresztül üresen állt. A beruházást végül állami forrásból fejezték be.

A polgármester elmondta azt is, hogy december végéig, a próbaüzem alatt ingyenesen vehető igénybe a parkoló, azt követően 200 forintot kell fizetni egy óráért. A mélygarázs üzemeltetője a teljes egészében önkormányzati tulajdonban álló Váci Városfejlesztő Kft.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »