Tizenegy év fegyház gyerekkorú ellen elkövetett szexuális erőszakért

Nem jogerősen tizenegy év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki unokahúgával szemben, a lány nyolcéves korától folytatólagosan nemi erőszakot követett el – tájékoztatta a törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t. A közleményben azt írták, hogy a férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, „erőszakkal elkövetett szexuális erőszak” bűntettével vádolták.

Hírdetés

A zárt tárgyaláson hétfőn hozott ítélet szerint a vádlott, aki apai ágon nagybátyja és szomszédja a 2000-ben született sértettnek, 2008 tavaszától arra kényszerítette unokahúgát, hogy lakása nappalijában, a disznóólban, valamint a kazánházban kielégítse nemi vágyát. A vádlott a kislányt ellenkezése miatt többször megverte, és azzal fenyegette, hogy ha elmondja a történteket, intézetbe kerül.

A sértett többször kísérelt meg öngyilkosságot, végül 2017 februárjában, amikor édesanyja meglátta, hogy feljelentést ír a rendőrségnek, elmondta, mi történt. A bíróság a tavaly február óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 11 év fegyházra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »