Tízből hat német nemet mond a migrációra – és az Európát jelenleg irányító liberálisokra?

A közép-európaiak körében tízből heten rossznak tartják a bevándorlást Európa szempontjából és ugyanennyien ellenzik az Európai Unió migrációs politikáját – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített közvélemény-kutatásából. Mint kiderült, Ausztriában 63, Németországban pedig 58 százalékos azok aránya, akik szerint inkább rossz a bevándorlás, miközben a németek a migrációs válság kezdetén egyöntetűen támogatták a bevándorlók befogadását.

A portál az általa készettetett közvélyméne-kutatás kapcsán arról ír Kelet-Közép-Európa lakosainak 74 százaléka rossznak tartja a bevándorlást.

A felmérést Magyarország mellett tíz európai országban végezték el: Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia és Bulgária lakosainak körében.

A kutatás rámutat, hogy a bevándorlástr azon országok tartják kiemelten rossznak (magyarok, szlovákok, csehek, bolgárok), amelyeket a bevándorlási útvonal érint. Ausztriában ugyanakkor 63, Németországban pedig 58 százalék azok aránya, akik szerint inkább rossz Európa szempontjából a bevándorlás.

Hírdetés

A portál megjegyzi, a migrációs válság kezdetén a németországi közvélemény szinte egyöntetűen támogatta a bevándorlók befogadását, úgy látták, ez a gazdaságra is kedvező hatással lesz.

A Nézőpont Intézet által végzett kutatás szerint a vizsgált tizenegy országban tízből heten elégedetlenek azzal, ahogy az Európai Unió kezeli az illegális határátlépések kérdését.

Jellemzően itt is elégedetlenebbek azok az országok, akik a migrációs útvonalon fekszenek.

Brüsszel migrációs politikáját ugyanakkor még az osztrákok 77, valamint a németek 69 százaléka is ellenzi.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »