Tíz százalékos béremelésről döntöttek a Tescónál

Tíz százalékos béremelésről döntöttek a Tescónál

Megállapodott a béremelésről a Tesco és az ügyről tárgyaló két szakszervezet.

Jövő év januárjától így 10 százalékkal nőnek a dolgozói fizetések, azaz a legalacsonyabb havi juttatás bruttó 197 ezer forint lesz a nagyáruházaknál, a bér pedig pótlékokkal és túlórával együtt elérheti a bruttó 227 ezer forintot – jelentette be szerdán a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Mint hozzátették, a vállalat 2017 januárjától 1,1 milliárdot fordított fizetésemelésekre – a mostani megállapodás szerint közel négyezer nem szakképzett munkát végző alkalmazott is részesül az emelésben.

A bértárgyalásokon az alkalmazottakat a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) képviselte.

Terveik szerint a két érdekvédelmi csoport jövő áprilisban ismét tárgyaló asztalhoz ül a Tescóval, és egyeztetnek a központi irodában dolgozók és az irodához tartozó munkavállalók béremeléséről.

http://mno.hu/

A Tesco idén négy alkalommal emelt bért – legutóbb októberben, amikor szeptemberi visszamenőleges hatállyal bruttó 179 ezer forintra növelték a nagyvállalat dolgozóinak minimálbérét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »