Tíz percen belül kétszer akart rabolni Budapesten az oltalmazotti státusszal hazánkban lebzselő szarab

Tíz percen belül kétszer akart rabolni Budapesten az oltalmazotti státusszal hazánkban lebzselő szarab

A rendőrök rövid időn belül elfogták Józsefvárosban azt a külföldi férfit, aki két embert akart kirabolni éjjel a fővárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi rendőrkapitánysága eljárást folytat rablás bűntett, valamint rablás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt egy 26 éves külföldi férfi ellen, aki 2014 júliusától oltalmazotti menekültstátusszal él Magyarországon.

A betolakodó 2016. szeptember 23-án 22 óra 50 perckor a Budapest VIII., Nagyfuvaros utcában kiugrott egy autó elé, majd amikor az megállt, ráült motorháztetejére, és pénzt követelt a vezetőtől. A sértett a felszólításnak nem tett eleget, az autóban tartózkodó unokatestvére kiszállt, hogy a Zsohár-zsánert távozásra kérje, és tovább tudjanak haladni.

A járműből kiszálló férfival az oltalmazotti státuszért hálás menekült dulakodott, majd nadrágzsebéből elővett egy kést. Amikor a sértett ezt észrevette, elfutott, de az elkövető utánaeredt. Az autó vezetője követni kezdte őket, hogy segítsen rokonának, de a férfi ezt észlelve visszafordult és – a lassan guruló autó motorháztetejére vetve magát – a szélvédőbe vágta a nála lévő kést. A menekült ezután elmenekült a helyszínről.

Ezt követően az új európai 10 perccel később – szintén a Nagyfuvaros utcában – megállított egy járókelőt és arra kérte, hívjon neki mentőt. Eközben átkarolta a sértettet és a nadrágjának hátsó zsebéből kivette a pénztárcáját. Amikor a sértett észrevette és visszakérte azt, dulakodtak, a nagy formátumú pedig többször megharapta a sértettet azért, hogy a pénztárcát megtartsa.

A rasszista magyarok ellenállása miatt minden bizonnyal traumatizált menekült a második helyszínről is elmenekült, azonban a kiérkező járőrök néhány percen belül a Nagyfuvaros utca közelében elfogták.

A 26 éves, meglepő módon arabul beszélő férfit előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki a VIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahol – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(Kuruc.info – Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »