Tíz nap alatt csaknem száz sikeres műtétet végzett el tizenkét magyar orvos Bangladesben

Tíz nap alatt csaknem száz sikeres műtétet végzett el tizenkét magyar orvos Bangladesben

Csaknem száz sikeres műtétet végeztek Bangladesben tíz nap alatt a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvosai, emellett 150 embert vizsgáltak meg az esetleges későbbi beavatkozások céljából – közölte az alapítvány kedden az MTI-vel.

Az alapítvány közleménye szerint a 12 fős magyar önkéntes csapat főleg fejlődési rendellenességgel született gyermekeken és égési sérülteken tudott azonnali és helybeni ellátással segíteni az északnyugat-bangladesi Sirajganjban.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2010 óta szervez rendszeres plasztikai és helyreállító sebészeti missziókat Bangladesbe. A mostani alkalommal az ország egyik legszegényebb részében élők számára biztosította életminőségük jelentős javulását egyszerűbb és egészen összetett műtéteik elvégzésével – olvasható.

Hírdetés

Mint írták, a május 22-én lezárult misszió során minden eddiginél újabb technikákat sikerült alkalmazni a fejlődési rendellenességek és az égési sérülések műtéti kezelésében.

A közlemény szerint az alapítvány pszichológusa két napot töltött az alapítvány önkéntes orvosai által 2019 augusztusában szétválasztott, fejüknél összenőve született – idén hatéves – bangladesi sziámi ikrek családjában, felmérendő a gyermekek állapotát és szükségleteit, melyek figyelembevételével sikeresen megszervezték a gyermekek további rehabilitációját.

Az alapítvány 12 fős csapata is meglátogatta Rabeyát és Rukayát, akik szülővárosukban, Pabnában élnek a családjukkal – írták.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »