Tíz karácsonyi hagyomány egyenesen II. Erzsébet királynő udvarából

Tíz karácsonyi hagyomány egyenesen II. Erzsébet királynő udvarából

Minden családnak megvannak a saját hagyományai, de a királyi családé ezeket biztosan felülmúlja. Erzsébet királynő otthonában nemcsak a házasságnak van különleges tradíciója, de az ünnepeknek is, ezek közül is megannyi szokás övezi a karácsonyt.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg 850 kézzel aláírt lapot küld el minden évben. Az pedig természetes dolognak számít, hogy minden királyi családi egységnek megvan a saját, egyéni kártyája.

A királynő már 91 éves, így valószínű már segítséggel indul el a körútra, de köztudott, hogy korábban élvezettel vásárolt be szeretteinek az áruházban.

A személyzet tagjai minden év elején előre kiválaszthatják ajándékukat, mely vagy egy ajándékutalvány vagy egy könyvutalvány, mindig ez a hagyományos ajándék Erzsébet királynőtől és Fülöp hercegtől. Ahhoz, hogy a személyzet tagja kaphasson ajándékot, minimum egy éve kell, hogy a királyi udvarnál szolgáljon, az utalvány nagysága minden ott töltött év után emelkedik. Karácsony előtt egy héttel mindenki megkapja ajándékát a királynőtől.

A királyi család hagyományosan a Sandringham-i birtokon tölti az ünnepeket a Buckingham-palota helyett. A vidéki kastély a család tulajdonában áll már 1862 óta, és tökéletes téli menedékhelyként szolgál a maga impozáns 24 hektárjával.

Erzsébet valójában egy menetrend szerinti járat kocsiját bérli ki minden évben, hogy férjével, Fülöp herceggel és a személyzettel háborítatlanul és kényelmesen utazhasson.

Szigorú a menetrend azon rokonok számára, akik meghívást kaptak a királynő sandringhami karácsonyára, nem lehet csak úgy beállítani. Minden család más időpontban érkezik, attól függően, hogy hol állnak a családi hierarchiában. A legfontosabb családtagok, mint például Károly herceg, a legkésőbb érkeznek meg.

A királyi családnak természetesen van egy hatalmas igazi fenyőfája, illetve egy régi ezüst műfenyője is, amit az étkezőben állítanak fel. Bár már 30 éves, Erzsébet ragaszkodik hozzá.

Ez alól kivétel Meghan Markle, akit már most meghívtak az idei karácsonyi ünnepre Sandringhambe. Korábban még Kate Middleton sem kapott meghívót, míg aztán 2011-ben hozzá nem ment Vilmos herceghez. Harry herceg megkérte a királynőt, hogy tegyenek kivételt és hívják meg jegyesét a családi ünnepségre, hiszen Meghan családja nagyon távol van. A királynő örömmel beleegyezett, hiszen Meghan hamarosan fontos része lesz családjuknak és szeretné, ha minél hamarabb beilleszkedne.

Miután dcember 24-én mindenki megérkezett a vidéki kastélyba, akkor kezdenek neki a karácsonyfák feldíszítéséhez, természetesen a család legkisebbjeivel.

A két herceg hagyományosan a helyiekkel és a személyzettel együtt lép pályára, és persze mindig egymás ellen játszanak. Általában a kedvenc csapatuk zoknijában állnak kiVilmos Aston Villa szurkoló, Harry pedig Arsenal drukker.

Forrás: Elle.com

Nyitókép: Getty Images


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »