Tíz hónap kellett a letépett tetejű iskola helyreállításához

Tíz hónap kellett a letépett tetejű iskola helyreállításához

Vihar pusztított a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban tavaly július 24-én, amely letépte a tetőt az Eötvös József Általános Iskoláról. Öt tanterem vált használhatatlanná, ami miatt a tanulókat át kellett költöztetni a helyi művelődési központba. Februárban még arról lehetett hallani, hogy nyolc hónap után sem történt érdemi előrelépés a felújítás ügyében. Annak ellenére sem, hogy levelet írt az ügymenet felgyorsítása érdekében a helyi polgármester a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjének, aki akkor még Hanesz József volt. Lapunk kérdésére a Klik azt írta februárban: a kivitelezésre már kiírták a közbeszerzést, várhatóan május közepén visszaköltözhetnek majd a gyerekek az épületbe.

Ezért a Magyar Nemzet utánajárt, valóban sikerült-e az iskolaépület rekonstrukciója. A Klik sajtóosztálya közölte, hogy befejeződött a vihar okozta károk helyreállítása. Jelenleg a tantermek bútorzata, berendezései kerülnek a helyükre, és a jövő héten a gyerekek birtokba vehetik a teljesen megújult épületrészt.

– Végre örömhírről tudok beszámolni, az utolsó simításokat végzik az öt tantermen, a tető pedig egy hónapja elkészült – erősítette meg lapunk megkeresésére Filep Sándor, Vásárosnamény Fidesz– KDNP-s polgármestere (képünkön). A városvezetőt sokáig bosszantotta a kialakult helyzet, hiszen annak ellenére kérték számon az önkormányzaton a felújítás késlekedését, hogy az üzemeltető és a fenntartó is az állam volt. Ugyanakkor úgy látja, a Klik országos vezetésében történt személycsere – Hanesz József leváltása és Pölöskei Gáborné kinevezése – jelentősen felgyorsította a folyamatokat, és pozitív változások indultak az óriásszervezetben. – Annak külön örülök, hogy a visszaköltözést nem fogjuk megünnepelni, hiszen ez nem szenzáció, hanem egy olyan esemény, aminek régen meg kellett volna történnie. De rendben van, és ez a lényeg – tette hozzá.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 11.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »