Tíz éves szünet után újraindult a traktorgyártás Romániában (VIDEÓ)

Tíz éves szünet után újraindult a traktorgyártás Romániában (VIDEÓ)

Tíz éves szünet után újraindult a traktorgyártás Romániában. A szászrégeni IRUM üzemek új traktorját kedden mutatták be Bukarestben.

A négymillió eurós beruházással létrejött üzemben gyártott traktorok ára 34.500 eurónál kezdődik. Az erőgépet ötven mérnök ötéves munkájával fejlesztettük ki. “Az volt a célunk, hogy egy jó ár/érték arányú haszonjárművet gyártsunk, amelyet leginkább a kis- és közepes gazdálkodók használhatnak. (…) Figyeltünk arra, hogy a traktor exportképes legyen és büszkén képviselje a román ipart a nagyvilágban’ – nyilatkozta Andrei Oltean, az IRUM fejlesztési igazgatója.

A Tagro névre keresztelt, légkondicionáló berendezéssel és rádióvezérléssel felszerelt traktort a Mavripod cégcsoport által 2,65 millió eurós beruházással létrehozott kutatóközpontban fejlesztették ki.

A traktor szériagyártását 2019-ben kezdik el. Az első évben 200, a másodikban 300, azt követőn évi 500 traktor gyártását tervezik.

Hírdetés

A traktorokat elsősorban Magyarországra exportálják, de “nagyon érdekesnek’ tartják a bolgár és az ukrán piacot is.

Az 500 alkalmazottal dolgozó IRUM tavalyi üzleti forgalma meghaladta a negyvenmillió eurót. A Tagrót bemutatják a legnagyobb hazai agrárvásáron, a szerdán kezdődő INDAGRA-n is.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »