Titoktartást kért az OLAF Hegedüs Istvántól

Nem kizárt, hogy Farkas Flóriánt is meghallgatja az uniós szervezet. Hegedűs István korábban lemondott az Országos Roma Önkormányzat elnöki posztjáról

Megerősítette lapunk kérdésére Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt elnöke, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal, vagyis az OLAF meghallgatta őt a Híd a munka világába program ügyében. A korábbi roma vezető ugyanakkor részleteket nem árulhatott el a tárgyalásról, ugyanis a hivatal munkatársai titoktartást kértek tőle. Hegedüs annyit elmondott, nincs tudomása arról, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztost – akihez a botrányos felzárkóztatási program köthető – meghallgatták-e az ügyben.

Mint arról beszámoltunk, az, hogy Hegedüst kérdezték az témáról, azért érdekes, mert a Magyar Nemzet nemrég úgy értesült, hogy a Híd a munka világába program kikerült az uniós elszámolásból. A hátrányos helyzetű cigányok munkába segítésére indított projekt során ugyanis annyi szabálytalanságot követett el az ORÖ, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma meg sem kísérelte lehívni a rendelkezésre álló európai uniós forrást. Ez azt jelenti, hogy teljes egészében a hazai költségvetés finanszírozta a felzárkóztatási programban elköltött 1,6 milliárd forintot.

Azután, hogy Hegedüst meghallgatták erről, nem kizárt, hogy hamarosan Farkas Flórián miniszterelnöki biztost is idézheti az OLAF, ugyanis a programban szabálytalanul elköltött pénzek legnagyobb részét az ő vezetése alatt költötte el az ORÖ. A Hegedüs vezette szervezet csupán megörökölte a roma önkormányzatot csőd szélére sodró megállapodásokat. Ráadásul számos szerződésen Farkas aláírása szerepel, így logikusan ő következik a sorban. Az ügyben megkerestük a miniszterelnöki biztost is, ám ő hónapok óta nem válaszol a sajtó kérdéseire.

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Balog Zoltán miniszter 1,6 milliárd forint visszafizetésre kötelezte a Roma Önkormányzatot, de a követelés nem teljesült. Ezt a pénzt amennyiben az unió visszaköveteli, a magyar adófizetők fogják visszafizetni! Az elkövetők röhöghetnek nyugodtan a markukba, mert már kaptak újabb 500 millió forintot. Ezúttal az adónkból. Farkas Flóriánnak mentelmi joga van, és miniszterelnöki tanácsadó.  Vizsgálódik az ügyben a Nemzeti Adó és Vámhivatal is, a rendőrség is, dokumentumokat foglaltak le, de eredmény megint nem lesz, maradunk következmények nélküli ország.

Több internetes portál is megerősítette az információt, miszerint az Európai Csalás Elleni Hivatal, vagyis az OLAF beidézte Farkas Flóriánt is, ő azonban nem jelent meg a meghallgatáson. Neki mindent szabad! Az átkosban a börtönben végezte el a nyolc általánost, majd az MSZP-ben lett a rendszerváltozás után a cigányok vezetője. Ott is elkövetett néhány dolgot, amit már bírósági szakaszban 30 évre Göncz Árpád elnöki közkegyelmének köszönhetően titkosítottak. Amint a kilencvenes évek közepén ártatlannak nyilvánították, azonnal átlépett a Fideszbe, és azóta övé a pálya! Dübörög a karrier, dől a lé. Hogy a miniszterelnök bizalmát meddig élvezi még, nem lehet tudni! Az, hogy ilyen tanácsadója van, nem a magyar választópolgárok szégyene!

Békéscsaba, 2016. június 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „2010. december 6-án a narancsos többségű magyar törvényhozás elutasította azt a javaslatot, hogy a Szögi Lajos családjának a bíróság által jogerősen megítélt 46 millió forintot a költségvetés állja, mert a gyilkosság börtönbe zárt tettesei képtelenek azt kifizetni. A beterjesztést az országgyűlés 117 igen és 215 nem szavazattal még tárgysorozatba sem vette. Az ellenzéki pártok jelen lévő képviselői támogatták a javaslatot, ám a kormánypárti frakció tagjai – 8 igen és 11 tartózkodó szavazatot leszámítva – nemmel voksoltak. Szögi Lajos családja nem érdemelt kárpótlást, mert Szögi Lajos „csak” egy rendes, megbecsült, köztiszteletben álló magyar volt.” (Részlet a Narancsos korrektség című írásból) A hat roma áldozat családjai bevallottan 70 millió forint kártérítést kaptak…


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »