Titok, hogy mennyibe kerülnek a plakátok: 1 forint van a pályázatra írva

Titok, hogy mennyibe kerülnek a plakátok: 1 forint van a pályázatra írva

A Közbeszerzési Értesítőben hétfőn egy olyan pályázati kiírás jelent meg, ami alapján nem lehet megtudni, az elkövetkezendő három évben mennyi adófizetői pénzt szán a kormány propagandára.

Az erről szóló kiírást ugyanis

1, azaz egy forintban határozták meg.

A Népszabadság úgy tudja, a Rogán Antal-féle Nemzeti Kommunikációs Hivatal (Nkoh) mindezt jogszerűen művelheti, ugyanis a hivatalos közlés szerint, “a konkrét munkákra vonatkozó egyedi szerződések műszaki tartalma előre nem meghatározható”. Az egy forint pedig azért lett beleírva, mert a rubrikát nem lehet üresen hagyni.

Magyarul, a már eddig is rekordot jelentő 25 milliárd forintos kampánykeret helyett immár nem is tudhatjuk majd, mennyit költenek óriásplakátokra, tévéreklámokra, vagy a Habony-féle médiabirodalom finanszírozására.

Személyre szabott pályázatok

A pályázati kiírások ráadásul felvetik a gyanúját annak, hogy már előre megvannak a nyertesek. A Népszabadság szerint a csütörtökön megjelent pályázatot szeptember 12-ig már le kell adni, tehát minden igazolást és tervet 11 munkanap alatt kell elkészíteni és benyújtani.

A lap emlékeztet, hogy olyan minőségbiztosítási tanúsítványt is elvárnak a pályázóktól, melynek kiváltása 1 millió forintba kerül – tehát ilyet nem valószínű, hogy az is kivált, aki nem biztos a győzelmében. Mindezt tetézi, hogy csak az pályázhat, aki az elmúlt három évben legalább nyolc kormányprojektet vitt már, ráadásul olyan szakembereket várnak, akik „a lakosság egészét érintő társadalmi témával kapcsolatos esemény kommunikációjában” jártasak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »