Titkos terrorista kódnak véltek egy matematikai egyenletet az American Airlines járatán

Titkos terrorista kódnak véltek egy matematikai egyenletet az American Airlines járatán

Elhalasztották az American Airlines légitársaság Philadelphiából az ontariói Syracuse-ba tartó járatának indulását, mert egy utas titkos terrorista kódnak vélte azt a matematikai egyenletet, amelyet szomszédja próbált papíron megoldani.

Guido Menzio olasz professzort, a Pennsylvaniait Egyetem tanárát ezért lekísérték a repülőgépről és kihallgatták.

A professzor, aki a legjobb olasz közgazdászoknak járó Carlo Alberto-érem kitüntetettje, megmagyarázta nekik, mit vetett papírra. A hatóságok a professzort elengedték és a járat két órás késés után útnak indulhatott.

Menzio a The Washington Post amerikai napilapnak elmondta, hogy már a kifutópályán jártak, amikor a mellette ülő nő arra kérte a személyzetet, hogy forduljanak vissza, mert nem érzi jól magát, majd elmondta nekik gyanúját utastársa feljegyzéséről.

"A hölgy csak rám nézett, nézegette a titokzatos szöveget és arra a következtetésre jutott, hogy valami rosszra készülök. Ezért a járat indulását elhalasztották". Menzióval, akinek göndör sötét haja van, először a pilóta akart beszélni, majd egy biztonsági illetékes kérdezte ki.

"Először arra gondoltam, hogy a nő betegségéről akarnak valamit megtudni. Helyette elmondták, hogy az illető aggódik amiatt, hogy terrorista vagyok, mert rejtélyes dolgokat vetettem papírra" – írta a férfi az AP amerikai hírügynökség megkeresésére.

A férfi elmondta, hogy végig tiszteletteljesen viselkedtek vele, de értetlenségének adott hangot a gép késleltetése miatt, hiszen egy rövid beszélgetés vagy egy gyors internetes keresés azonnal megoldotta volna a "rejtélyt".

Az amerikai légitársaság szóvivője közölte, hogy a szabályzat szerint jártak el, amikor egy beteg utasról kell gondoskodni és kivizsgálni az általa felvetett feltételezéseket. A nőt egyébként átszállították egy másik járatra.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »