Titkolja a kormány, hova akarja vinni a magukat menekültnek és kiskorúnak mondó migránsokat

Titkolja a kormány, hova akarja vinni a magukat menekültnek és kiskorúnak mondó migránsokat

Továbbra is titkolják a kormányzati politikusok, hogy hová kerülnek a "kísérő nélkül érkező menekült gyerekek" (pontosabban a magukat annak vallók, igen gyakran hazudók) a fóti gyerekközpontból. Azt ugyanis a kabinet tervei szerint év közepén felszámolják. Bár Vécsey László, a térség fideszes képviselője tavaly ősszel egy lakossági fórumon tagadta, hogy Aszódra vinnék a "kiskorú menekülteket", egy december végén megjelent kormányrendelet szerint annyi már eldőlt, hogy Fótról Aszódra kerül a "gyerekek" egy része – közli a Hír TV.

Egyelőre azt nem tudni, hogy a "gyerekek" pontosan melyik csoportját küldené oda a kormány – a "kísérő nélküli menekülteket", a fogyatékkal élőket vagy a pszichiátriai problémákkal küzdőket.

Hírdetés

– Nem lehet nem észrevenni az utolsó két helyrajzi számcsoportot, ami Aszód–Hévízgyörk helyrajzi számokat jelöl meg, és amelyeket ha megnézzük a térképen, akkor egyértelműen az aszódi javítóintézet területét mutatják. Ebből az következik, hogy a kormányzat nem tett le arról a szándékáról, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban található valamelyik gyermekcsoportot az aszódi javítóintézet területén helyezi el – nyilatkozta a a Hír TV-nek Vargha Nóra, az Együtt fóti önkormányzati képviselője.

December végén az ügyben illetékes Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hallgatott arról, hova kerülhetnek a "kísérő nélkül érkezett menekült gyerekek" Fótról. Rétvári Bence annyit mondott, amikor a döntés megszületik, arról mindenkit tájékoztatni fognak.

A legutolsó decemberi adatok szerint 46 "menekült gyermek" él a tervek szerint év közepén bezáró Fóti gyermekközpontban.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »