Tisztelt JUHOS LÁSZLÓ, üzenetét megkaptuk

KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKI HIVATAL

Tisztelt Levélküldő!

A Köztársasági Elnöki Hivatalnak küldött üzenetét megkaptuk. Levelének feldolgozását megkezdtük, szíves türelmét kérjük.

Tisztelettel:

Hírdetés

Köztársasági Elnöki Hivatal

Az Ön üzenete:

Áder János úr
köztársasági elnök
Tisztelt Államelnök úr!
Mindenekelőtt gratulálok a T. Házban június 4. elmondott beszédéhez.
Államelnök úrnak az ORSZÁGHÁZA átadására való utalás időpontjához teszem hozzá, az átadási ünnepségen a Királyunk részt vett.
Ferenc József királyunk az ORSZÁGHÁZ épületébe a főbejáratán keresztül lépett be.
Az ORSZÁGHÁZ főbejárata, Duna felőli bejárat, a KI RÁLY, az ünnepségre Bécsből hajón érkezett.
A Duna hazai szakaszán a mai napon 38 gázló van.
Széchenyi István mondta:
„Die Donau soll das Tor, die fremde Lander sein!”
„A Duna legyen kapu idegen országok felé!”
Szerencsésebb sorsú nemzetek már nem tartják számon, hogy volt idő, mikor a magyarok is beletartoztak az európai hajós nemzetek népes családjába, – gróf Széchenyi Ödön merész hajó útjáról valamikor fél Európa lelkendezett.

1921. július 28-án a dunai hajózás érdekeinek képviseletére megalakult a Nemzetközi Duna Bizottság. A szervezet első elnöke a magyar Miklós Ödön mérnök, ny. államtitkár.
A magyar gabona versenyképességének a megteremtése érdekében 1921. augusztus 12-én a kormány döntött a közvetlen a felügyelete alá tartozó budapesti Kereskedelmi és Ipari Kikötő Kormánybizottság felállításáról.
Apponyi Albert gróf, Párizsban, 1920 januárjában Teleki Pál irányításával kidolgozott egy sor jegyzékben a konferenciának átadott a magyar kormány dunai hajózás feltételei kidolgozásának, délkelet – európai gazdaságra nézve fontosságával érvelt, január 16-án elmondott beszédében.
A Párizsi békeszerződés 1947. február 10. a Duna folyamon a hajózás szabad lehetőségétről rendelkezett.
Illés Zoltán, az agár tárca államtitkára 2017-ben: „Környezetvédelmi, gazdasági, pénzügyi természetvédelmi, hajózási, politikai – stratégiai stb. okoknál fogva sem a Dunán, sem a Tiszán semmilyen vízlépcső megépítését elfogadni nem tudjuk.”

Tisztelettel: Juhos László, reális zöldek elnöke


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »