Tiszaeszláron járt a Magyar Önvédelmi Mozgalom Miskolci csoportja

1882 április 2-án történt, hogy egy Tisza menti faluban, nevezetesen Tiszaeszláron, nyomtalanul eltűnt egy akkor 14 éves parasztleányka Solymosi Eszter, akinek neve akkoriban az egész világsajtót bejárta és az érdeklődést az eddig ismeretlen kis falu felé irányította. Eltűnése pontosabban, meggyilkolása Húsvét nagyszombat napján történt, de mivel a feltételezett tettesek zsidó származásúak voltak az ügynek, nyilvánosságra kerülését követően napok alatt hazai és európai politikai visszhangja lett.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Mi több, nemzetközi lejáratókampány indult Magyarország ellen.

Ennek ellenére megindult a Tiszaeszlári bűnper, mivel megalapozott volt és bizonyítható az állítás, hogy a fiatal leány egy rituális zsidó szertartás szerint elkövetett gyilkosságnak esett áldozatul. A perbe fogottakat végül ugyan felmentették, de a kis falu lakói biztosak voltak abban, hogy az akkor arra járt idegen zsidók a felelősek a fiatal lány rituális haláláért. De a továbbiakban arról az örök rejtélyről, ami az eltűnt Solymosi Eszter sorsára homályként borult, nem volt nagyon ildomos a későbbiekben beszélni.

Erre 134 évvel ezelőtti esetre emlékezik meg minden évben a Magyar Nemzeti Front, Solymosi Eszter emlékhelyénél és helyeznek el koszorút a rendezvényre érkező különböző nemzeti szervezetek is.
Ezen az eseményen vett részt a hétvégén a MÖM Miskolci szervezete. Majd a szervezőkkel látogattak el Tarcalra az Áldó Jézus szobor avatására. A beszámoló szerint sokat kellet gyalogolnunk és sok lépcső fokot megmásznunk, de a csodálatos panoráma és a magasban emelkedő Jézus szobor felejthetetlen élményt nyújtott mindenki számára.

Ezúton is köszönjük testvér szervezetünk a Magyar Nemzeti Front meghívását és vendéglátását.

Ignáczné Tavaszi Éva Miskolc MÖM vezető


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »