Tippek külföldi utazás esetén: amire az EU-s egészségügyi kártya nem elég

Az EU-s egészségügyi kártya a nyaralásra nem elég

 

A legtöbbünk már rendelkezik európai egészségügyi kártyával. A kártya, bár hasznos, a legtöbb esetben nem nyújt kellő védelmet még az EU-tagországain belül sem. Ha kirándulásunk alatt kellemetlen baleset történik, utazási biztosítás nélkül az ember kétszer „szenved”: az egészségügyi problémák mellett még mélyen a pénztárcába is kell nyúlni.

 

Mire elég az EU-s egészségügyi kártya?

 

Az egészségügyi kártya lehetővé teszi, hogy Európa szerte ugyanolyan egészségügyi ellátást kapjunk, mint az adott ország lakosai.  Amit tudatosítanunk kell, a legtöbb EU-s tagállamban az egészségügyi rendszer sokkal költségesebb a lakosságnak, mint Szlovákiában, és gyakori a magas önrész fizetése.

 

Az egészségügyi kártya csak az állami kórházakban érvényes, és így kötelesek elfogadni minden EU-s egészségügyi állami intézményben. Számíthatunk rá ismétlődő megbetegedések esetén is. Értsd: ha már eleve kezelés alatt állunk – cukorbetegség, esetleg rendszeres dialízisre szorulunk, előzetes kommunikációt követően ellátnak a külföldi országban is. Ez talán az egyik legnagyobb előnye az EU-s kártyának, így sok beteg fiatalnak teszi lehetővé a könnyebb szabad mozgást az EU-n belül. Eddig egy Erasmus tanulmányút  szinte elképzelhetetlen volt ezeknek diákoknak.

 

Miért van szükségünk mégis utazásbiztosításra?

 

A tapasztalt utazók tudják, hogy a balestek a kirándulások gyakori kísérői, és nincs mindig állami kórház a közelben. Az utazásbiztosítás pont ezen esetekre szakosodott. A kivizsgálásoktól, a kórházi ellátáson át az esetleges hazaszállítás költségéig állja számlánkat.

 

 

Az önrész egyes esetekben elérheti a több ezer eurós összeget is, ezt a költséget szintén téríti a nyaralásra megkötött biztosításunk. A fogászati kezelések során és esetleges implantátumok költségeinél is számíthatunk a biztosításunkra. Gyakori opció, hogy átfizetik hozzátartozónk elszállásolását a kórházhoz közeli hotelban. A legsúlyosabb esetben pedig a hazaszállítás költségeit állja a biztosítónk.

 

A balesetek pedig gyakoribbak, mint gondolnánk. Az alábbi táblázatban egy biztosítótársaság 2015-ös legköltségesebb biztosítási eseteit szedtük össze, feltüntetve a kezelési költségek összegeit. Egyes esetekben a balesetet szenvedett kirándulóknak akár 145.000 eurót kellett volna kicsengetniük saját zsebből.

 

OrszágEllátás költségeEset leírásaUSA 145 000 €Autóbaleset – komoly fejsérülésKuba 120 000 €Neurológiai megbetegedés – bénulásNémetország 56 000 €Infarkt és operációOlaszország 40 000 €FejsérülésTunisz 25 000 €Lépcsőn történő elesésTörökország 21 000 €Neurológiai sérülés – kézzsibbadásCiprus 18 000 €ÉtelmérgezésNagy Britannia 16 000 €TüdőgyulladásLibéria 15 000 €Autóbaleset – elhalálozásNepál 15 000 €Ínszakadás – kezelés + helikopteres szállítás

*forrás: Allianz.Sk

 

Nem érdemes tehát utazás során ezen spórolni, pláne, hogy ez az egyik legjelentéktelenebb tétele a nyaralás büdzséjének. Egy 7 napos utazásbiztosítás nem kerül többe mint 5 euró/fő! (forrás: www.preveruj.sk)

 

Online is megköthető

 

Egyre több biztosítási termék megköthető online, aláírás nélkül. A szükséges személyi adatok megadása után, majd a feltételek elolvasása és beleegyezése után máris megkapjuk emailben a szerződésünk. A törvény szerint a befizetéssel kifejeztük szándékunkat a szerződés megkötésére, így a szerződés érvényesnek bizonyul aláírás nélkül is.

 

A legfontosabb a kis segélykártya, amely tartalmazza a szükséges telefonszámokat baj esetén. Amennyiben a biztosítást legalább egy hónapra kötöttük, 14 napon belül visszaléphetünk a szerződéstől. Kevesebb idő esetén erre nincs lehetőségünk.

 

Mit tegyünk, ha…?:   /piros keretbe:

 

Orvosi ellátás esetén

 

Fontos, hogy a biztosításunk nálunk legyen. Ha az orvos nem fogadná el, a kezelést helyben kell kifizetnünk. Fontos hogy pecséttel és aláírással ellátott igazolást kapjunk a befizetésről aktuális dátummal. Az eredeti orvosi leletekre is szükségünk lesz. E dokumentumok felmutatása után a biztosítótársaság megtéríti költségeinket.

 

Ha kórházi ellátásra szorulunk

 

Ebben az esetben mindenképp tárcsáznunk kell a biztosításhoz mellékelt segélykártyán található számot. Ezután pedig keressük fel a legközelebbi ajánlott kórházat.

 

Balesetet vagy sérülést/kárt okoztunk

 

A megfelelő reakció ebben az esetben is a segélyszámot tárcsázni. Sokszor a tolmácsolásban is segítséget nyújtanak. Ilyenkor lépésről-lépésre segítséget nyújtanak számunkra telefonon keresztül. Fontos szintén az egész esetet dokumentálni, majd később ezeket felmutatni a biztosítótársaságnak.

 

Poggyászproblémák

 

Ha eltulajdonították poggyászunk, mindenképp jelentsük a helyi rendőrségen és szerezzük be az esetről a rendőrségi protokollt, amelyben az eltűnt tárgyak listája szerepel. Amennyiben poggyászunk nem kerül elő 2 nap után sem, a biztosító megtéríti az okozott kárt a szerződésben található felső határig.

 

Sikerült olyan dologról írnunk, amelyről nem tudott? Találkozott valamivel, ami a cikkbe nem fért bele, megosztaná tapasztalatát a témában? Írja meg kommentben!

 

Zsupcsan Zoltán, pénzügyi tanácsadó

 

Olvasóink témával kapcsolatos kérdéseit kommentben, vagy a korkep(kukac)korkep(pont)sk email címen is feltehetik. A pénzügyi kérdéseiket a szerző a zupcanz(kukac)gmail(pont)com email-címen várja.

 

A szerző korábbi cikkei itt.

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »