Tipp a rózsafüzér imádságod elmélyítésére

Tipp a rózsafüzér imádságod elmélyítésére

Egyszerre egyszerűsíti és mélyebbé teszi a rózsafüzér imádkozását egy ötlet: az öt helyett összpontosíthatsz végig egy titokra.

Legtöbben úgy imádkozzák a rózsafüzért, hogy öt titkon haladnak keresztül, Jézus életének öt eseményére koncentrálva.

Vannak azonban más lehetőségek is: a Golden Manual imakönyv egy 18. századi változatában például a szerző azt javasolja, imádkozzuk ugyanazt a titkot végig, öt tizeden keresztül.

Ez a módszer talán segít abban, hogy odaadóbban mondjuk a rózsafüzért, melynek során a hangos ima recitálása közben a titok témájára gondolunk.

Hírdetés

Kiválaszthatunk csupán egyetlen titkot is, amelyik valamiért megérinti a szívünket, és szemlélhetjük végig azt, figyelmünket Krisztus életének arra az egyetlen eseményére irányítva. Így jobban belemerülhetünk abba a titokba, és többet tanulhatunk róla.

Még egy ötletet javasol az Aleteia szerzője, hogy elmélyítsük imánkat, mintegy kombinálva a rózsafüzért a lectio divina módszerével: az ima közben nyitva tarthatjuk magunk előtt a Szentírást, és minden tized előtt újra elolvashatjuk a titokhoz kapcsolódó bibliai részt, utána néhány perc csendet tartva. Ez segít abban, hogy az imádságban valóban Jézussal találkozzunk, és mélyebb kapcsolatba kerüljünk a Szentírással.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »