Tiny Koxot választotta új elnökének az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése

Tiny Koxot választotta új elnökének az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése

A holland Tiny Koxot választotta új, 34. elnökének az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) hétfőn, a parlamenti közgyűlés megerősítette alelnöki pozíciójában Németh Zsoltot, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökét.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Egyesült Európai Baloldal (GUE) nevű képviselőcsoportja elnöke, a holland szocialista parlamenti képviselő Tiny Kox a belga Rik Daems liberális politikust váltja a parlamenti közgyűlés elnöki székében. Megbízatása két évre szól.

Hírdetés

Megválasztását követően Tiny Kox reményét fejezte ki, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése továbbra is a párbeszéd független európai fóruma marad. A PACE új elnöke hangsúlyozta: számára „létfontosságú” a párbeszéd nyitottságának fenntartása az Európa Tanács mind a 47 tagállamának kormányaival és parlamentjeivel.

Tájékoztatása szerint a parlamenti közgyűlés magyar képviselőket is választott frakcióinak vezető pozícióiba. Nacsa Lőrincet, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőjét a parlamenti közgyűlés európai néppárti (EPP) alelnökévé, Németh Zsoltot pedig az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) nevű képviselőcsoport alelnökévé is választották.

– tette hozzá Németh Zsolt.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »