Tinédzserek verték agyon a vendégmunkást

Tinédzserek verték agyon a vendégmunkást

Agyonvertek egy lengyel vendégmunkást Nagy-Britanniában. A 40 éves férfira egy fiatalkorú banda támadt rá egy pizzéria előtt. A rendőrség 6 gyanúsítottat vett őrizetbe. Sajtóhírek szerint azért vetették rá magukat a férfira, mert lengyelül beszélt. Helyiek ugyanakkor azt állítják, hogy a tinédzserbandák mindenkibe belekötnek – származástól függetlenül.

„Sokkolt és nagyon aggaszt a tragédia. Ez egy nagy tragédia, nemcsak a lengyel közösség, hanem a brit közösség számára is” – hangsúlyozta Lengyelország nagy-britanniai nagykövete.

A Nagy-Britanniában élő lengyelek szerint egyre több inzultus éri őket, amióta a szigetország megszavazta a kilépést az EU-ból. Az agyonvert férfi testvére azt mondta: a banda azután támadt, miután meghallották, hogy lengyelül beszéltek. A rendőrség egyelőre vizsgálja, mi vezetett a gyilkossághoz.

Az erőszaktól azok a helyi lakosok is elhatárolódtak, akik az uniós kilépésre szavaztak. „Szégyelljük magunkat, szégyelljük, hogy a mi városunkban élő emberek ezt csinálták. Ez nem helyes. Nem ismertük ezt a férfit, de ez tényleg szörnyű. Én a kilépésre szavaztam, és nem arra, hogy ilyen dolgok történjenek. És szerintem senki sem erre szavazott” – így egy helyi lakos.

Számos jel utal azonban arra, hogy a történteknek nincs köze a brexithez és a politikához. Helyi üzlettulajdonosok szerint a városban hónapok óta garázdálkodik egy 40-50 fős, fiúkból és lányokból álló tinédzserbanda, akik mindenkibe belekötnek, függetlenül a származásától. Az elmúlt hónapokban három komolyabb támadást követtek el, az egyik áldozat egy angol férfi volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »