Timosenko: a gáz ára nem lehet magasabb, mint 3 hrivnya

Timosenko: a gáz ára nem lehet magasabb, mint 3 hrivnya

A Batykivscsina part felszólítja az Ukrán Legfelső Tanácsot, hogy csökkentse a földgáz árát – jelentette Julija Timosenko, a párt vezetője

Szerinte a jelenlegi válság oka a hét évvel ezelőtt hozott döntés,

amikor minden indoklás nélkül, korrupt céllal az ukránokat megfosztották a saját termelésű olcsó gáztól – írja az RBC.ua.

Ez már akkor lehetővé tette, hogy az előző kormány tizenegyszeresére emelje az árakat.  

A jelenlegi kormány nemcsak nem törte meg ezt a bűnözői rendszert, hanem tovább is rabolta az embereket, még jobban emelve az árakat – fejtette ki meggyőződését Timosenko.

„Az állami ellenőrzés eredményei szerint a Naftohaz 225 milliárd hrivnyát vont ki az országból,

és 75 milliárd hrivnyát nem fizetett be a költségvetésbe. Miről beszélünk most?  Amikor megjött az új kormány, forró vassal ki kellett volna égetnie. Hol vannak a kivont 225 milliárd pénz büntetőügyei?  Hol vannak a Kobolev, Vitrenko és az összes előd ellen indított büntetőügyek, akik mindezt megtették?” -hangsúlyozta Timosenko.

Hírdetés

Továbbá felszólított a kormány égisze alatt működő korrupciós mechanizmus megszakítására és az emberek védelmére.

Ehhez szerinte a Legfelső Tanács minden hatalommal rendelkezik.

Timosenko meg van győződve arról, hogy azonnal el kell fogadni a Batykivscsina által régóta benyújtott 1177 számú törvényjavaslatot, amely szerint az ukrán állampolgárok saját termelésű gázt kapnának legfeljebb 30%-os jövedelmezőséggel.

A törvénynek azt is meg kell határoznia, hogy a gáztárolókból származó gázt ugyanazon az áron árulják, amelyen befecskendezték, figyelembe véve a tárolás és a szállítás költségeit.  

Ez szerinte csökkenti az üzemanyag árát a lakosság számára.

„A gáz ára köbméterenként nem lesz magasabb három hrivnyánál, a jelenlegi hét hrivnya helyett”

– mondta Timosenko.

Hangsúlyozta azt is, hogy a döntés mielőbbi meghozatala érdekében a Batykivscsina kész visszavonni saját törvényjavaslatát, és az összes parlamenti frakció nevében közös javaslatot nyújtanának be.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »