Tiltott játékok – Reggeli járat

Adás:
2016. július 20. szerda 5.50

Halott pénz? A cafeteria-szabályozás újragondolását kérik a kormánytól a nyugdíj- és egészségpénztárak. Vendégünk az ÖPOSZ elnöke, Kravalik Gábor, aki szerint több százezer ember egészsége a tét.

Tiltott játékok. A doppinglaborokban már elkezdődött az olimpia. Sportolók és teljes csapatok felfüggesztése után most valamennyi orosz indulót az eltiltás réme fenyegeti. Borbély Zoltán jogász, sportszakértő az okokról és a lehetséges következményekről beszél.

A sakál nem áll. Tizedeli a juhokat és a kismalacokat a nádi farkasként is ismert aranysakál, pedig a ’90-es években már úgy tűnt, hogy egy példány sem él Magyarországon. Hogy miért jelent meg újra, és mit lehet tenni ellene, azt Kovács Gábortól, a Vadászkamara főmunkatársától tudjuk meg!

Török áfium. 333 évvel ezelőtt a lengyel seregek Bécstől egészen Párkányig űzték az oszmán hadakat. Egy csapat történelmet és lovakat szerető mai „vitéz” korhű ruhákban és fegyverekkel járja végig ezt a 612 km-es utat. Vendégünk az ötletgazda, László Zoltán, az Alagi Lovas Hagyományőrző Kör vezetője, és Bakó Zsolt, a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium elnöke.

Táncot vegyenek! Vérpezsdítő flamencóval, kortárs és hagyományőrző táncházi programokkal nyit a Várkert Bazár Öntőház udvarán a Táncbazár. A stúdióban Somi Panni, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház vezetője, és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

Jazz ül a fűben. Jó borokkal és világsztárokkal hívogat a Paloznaki Jazz Piknik. A programokhoz Csemer Boglárka Boggie énekesnő és Homola Szabolcs fesztiváligazgató csinál kedvet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »