Tiltakozik a nigériai nagykövet Lomnici riogatása miatt

Közleményben cáfolja a budapesti nigériai nagykövetség ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivőjének állításait, amelyek szerint „Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka, legalább 100 millió ember AIDS-es” lenne. Lomnici egy kozármislenyi, Hoppál Péter fideszes képviselőjelölttel közösen tartott fórumon ijesztgette a hallgatóságot azzal, hogy az afrikai bevándorlók AIDS-szel és egyéb egzotikus betegségekkel fertőzhetik meg a magyarokat. Lomnici állítólag Kásler Miklóstól, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójától tudja ezeket az adatokat.

Hírdetés

A nagykövet szerint ez az állítás abszurd, komolytalan, gondatlan és rágalom. A WHO 2016-os adatai szerint Nigériában 3,2 millió ember, a 186 milliósra becsült lakosság 1,7 százaléka él HIV-fertőzéssel (aminek következtében kialakul az AIDS betegség). Kásler és Lomnici a nagykövetség közleménye szerint csak azért idéznek meg nem erősített adatokat, amelyekkel rontják Nigéria megítélését, mert azok illeszkednek a propagandájuk állításaihoz. A nagykövet azt reméli, hogy a cáfolat után visszavonják az állításukat.

A kozármislenyi fórum vége egyébként lökdösődéssé fajult, mivel az Együtt elnökségi tagja, Berkecz Balázs kérdezni próbált Hoppáltól, mire a Fidesz szimpatizánsai rátámadtak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »