Tiltakozást jelentettek be szombatra a kerényi lakosok a könyvtár megszüntetése ellen

Tiltakozást jelentettek be szombatra a kerényi lakosok a könyvtár megszüntetése ellen

A közszféra ésszerűsítése miatt a zombori Bieliczky Károly Városi Könyvtár elbocsátotta a dolgozók 25 százalékát. A könyvtár döntése a zombor községi falvakban dolgozó könyvtárosokat érintette.

Kerény (Kljajićevo) lakosai tisztában vannak azzal, hogy a döntés értelmében a faluban ezentúl a hét egy vagy két napján dolgozik majd a könyvtár, de ez nem jelent számukra semmilyen biztosítékot arra, hogy a könyvtárat nem zárják be végleg, ezzel pedig teljesen tönkretennék a falu így is csekély kulturális életét. A település lakosai ezért úgy döntöttek, hogy elégedetlenségüknek egy tüntetésen adnak hangot, amit szombaton délelőtt 11 órakor szerveznek meg a kerényi könyvtár épülete előtt.

A szervezők felkérték az összes kerényi lakost, hogy vegyenek részt a megmozduláson és ne engedjék meg a kulturális élet lerombolását, hiszen ahelyett, hogy a könyvtár lenne a lakosok gyülekezőhelye és a kulturális élet megszervezője, a város döntése arról tanúskodik, hogy meg akarják szüntetni ennek az intézménynek a működését a településen, írja a sombor.tv.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »