Tilos a beteglátogatás a rimaszombati kórházban

A kedvezőtlenül alakuló járványhelyzet miatt újabb óvintézkedéseket vezettek be Besztercebánya megye kórházaiban. Hétfőtől már a rimaszombati kórházban is tilos a beteglátogatás. 

A rimaszombati Svet zdravia kórházban szeptember 28-től kezdve az intézkedés visszavonásig tilos a beteglátogatás minden fekvőbetegosztályon

– közölte Jana Fedáková, a Svet zdravia kórházhálózat kommunikációs szakembere.

Az egyre romló járványhelyzet miatt már egész Besztercebánya megye területén látogatási tilalom van érvényben a kórházakban, amely alól csak a végstádiumban lévő pácienseik hozzátartozói kaphatnak kivételt.

Hírdetés

Elsőként a garamszentkereszti kórházban kellett meghozni ezt az intézkedést, ahol már több mint két hete tilos a beteglátogatás. Besztercebánya városának egyetemi és gyermekkórházában múlt héten kényszerültek megtenni ezt a lépést, míg utolsóként, ezen a héten a rimaszombati és a breznóbányai kórházban tiltották meg a beteglátogatást. 

Tomáš Kráľ, a Svet zdravia hálózat szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta,

a gömöri régió még nem tartozik a kockázatos régiók közé és csupán megelőző intézkedésről van szó.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint kedden 567 újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Szlovákiában, a Rimaszombati, Nagyrőcei és Rozsnyói járásból azonban nem érkezett jelentés újabb megbetegedésről. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »