Tiborczhoz újabb 1,4 milliárdos hitelt vágott hozzá Mészáros bankja

Tiborczhoz újabb 1,4 milliárdos hitelt vágott hozzá Mészáros bankja

Újabb kölcsönnel támogatta meg Orbán Viktor kormányfő barátjának, Mészáros Lőrincnek a bankja a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az egyik cégét – írta a Hvg.hu.

A Tusculanum Hegyvidék Kft. 1,4 milliárd forint hitelt vett fel az MKB Banktól.

A Tusculanum egy lifestyle sportklubot épít a budai Hegyvidéken a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén, az ingatlant a piarista rendtől vette. Az új létesítmény a jövő év elején nyílik meg a Botaniq nevű ernyőmárka alatt – így hívják a Tiborcz-féle turai kastélyszállót is.

Hírdetés

Korábban a Valaszonline.hu írt arról, hogy bár a kormányfő vejének papíron nincs olyan érdekeltsége, amelybe ömlenének az állami források, mégsem apad ki soha a kasszája. A lap szerint feltűnő, hogy az üzletember majd’ mindig a legnagyobb magyar közpénz-felhasználókba botlik a piacon: vagy tőlük vesz, vagy nekik értékesít épületeket, esetleg épp együtt hasznosítanak egy-egy palotát. A cikk szerint Tiborcz legjelentősebb partnere Mészáros Lőrinc, aki amellett, hogy szállodákat ad át neki, bankjai révén kölcsönökkel is elhalmozza: a 60 milliárd forintos adósságállományának 92 százaléka „felcsúti” hitelekből áll.

A Tusculanumot 2020 június végén alapította a miniszterelnök veje. Tevékenységi körei alapján az ingatlanpiacon működik, fő tevékenységként a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését jelölték meg, ugyanakkor bejegyezték még a sportlétesítmény-működtetést vagy éppen a konferencia-szervezést is.

A Tusculanum Hegyvidék Kft. tulajdonosa az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST Zrt.

(24)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »