Thrawn alkotója: Remek volt látni a főadmirálist

Thrawn alkotója: Remek volt látni a főadmirálist

A Lázadók harmadik évadában szerepel majd Thrawn főadmirális, akiről új regényt írt kitalálója, Timothy Zahn. A szerző interjút adott a Starwars.comnak, ebben elmesélt egy-két kulisszatitkot a készülő kötetről.

„Egy író sosem tudja, milyen karakterek tetszenek majd az olvasóknak, és nagyon jólesett, hogy Thrawn az elmúlt negyedszázadban ilyen sokaknak ennyire megragadta a képzelőerejét” – mondta a Starwars.comnak adott interjújában Timothy Zahn író.

Thrawn főadmirális a Lázadók harmadik évadában Fotó: Starwars.com

Amint arról beszámoltunk, a múlt hétvégi londoni Star Wars Celebration Europe-on bejelentették, hogy a Zahn által megalkotott, majd a Disney által partvonalon kívülre hajított Thrawn főadmirális karakterét visszaemelték a kánonba. A Lázadók animációs sorozat harmadik évadában szerepel majd, azonban a Zahn által írt Thrawn-trilógia – amelynek első része májusban lett huszonöt éves, így írtunk róla – nem lett a kánon része, a szerző új regényben vezeti fel karakterét. A könyv már el is készült az író Facebook-bejegyzése szerint.

Lesznek Easter eggek

A regényről mesélt Timothy Zahn az interjúban is: olyan életszakaszáról ír majd, amelyről eddig nem volt alkalma. „Természetesen szórakoztató írni őt, mert így taktikával és stratégiával is foglalkozhatok. Reményeim szerint olyan trükköket fog bevetni ellenfeleivel szemben, amelyeket az olvasók is élveznek majd” – folytatta Zahn. A Thrawn című, 2017-ben megjelenő regénye egyébként azzal kezdődik, hogyan került kapcsolatba a Birodalommal a későbbi főadmirális. A könyv pontosan ott ér majd véget, ahol a Lázadók harmadik évada elkezdődik.

Korábbi Thrawn-könyvei ugyebár továbbra is kánonon kívül maradnak, ám a karakterhez bizonyos részleteket kénytelen átemelni e könyvekből. Hozzátette: „Kis rejtett poénokat (Easter egg) rejtek majd el, amelyeket azok fognak tudni értékelni, akik ismerik a korábbi köteteket”. Elmondása szerint ezekkel óvatosan kellett bánnia, mert nem akarta, hogy az új, Thrawnnal nem tisztában lévő olvasók ne értsenek dolgokat – „olyan ez, mintha egy belső poén megértéséből kimarad az ember”.

Jó volt látni

Arra a kérdésre, hogy milyen volt vásznon látni az általa megalkotott karaktert, azt mondta, hogy amikor először járt a Lucasfilmnél, mindössze egy snitten látta Thrawnt, amikor először lép a fényre. „Az a rövid részlet is csodálatos volt, és kicsit szürreális. Az írók nem gyakran látják teremtményeiket megelevenedni, így igazán remek volt látni, ahogy Thrawn főadmirális sétálgat és beszélget” – mesélte.

Mi volt még az SWCE-n?

Hétvégén tartották Londonban a Star Wars Celebration Europe-ot, amelyről több cikkben is beszámoltunk. Pénteken zajlott a magyar mozikba december 15-én érkező Zsivány Egyesről szóló panel, a sok információt itt foglaltuk össze.

Szombaton pedig a Lázadók animációs sorozat paneljében kiderült: kanonizálták Thrawn főadmirálist. Erről itt írtunk bővebben.

Vasárnap hivatalosan is bejelentették, hogy Alden Ehrenreich játssza a második önálló Csillagok háborúja-filmben a fiatal Han Solót. Szintén vasárnap derült ki az, hogy a nyolcadik epizód ugyanott folytatódik majd, ahol Az ébredő Erő véget ért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »