THOT TANÍTÁSA AZ ŐSVÍZRŐL: NUN ÁLDÁSA

Az egyiptomi szakrális gondolkodásról sokat fogok tanítani 2018-tól kezdve, mivel újabb és újabb szertartások (mágia) és hozzájuk kapcsolódó tanítások (filozófia) tehető közzé mindenki számára e tárgykörben. Köszönhető ez annak, hogy a napvallás csapata is egyre jobban fejlődik és egyre több lélekhez juttatja el az ébredés első sugarait.

 

A Thotként tisztelt egyiptomi istenség több formában is tanított a misztériumiskolákban az univerzum keletkezéséről. Tette ezt több szinten. Most ezek közül az egyiket fogom átadni annak praktikumával együtt azért, hogy teljes képet kaphass arról, hogyan is gondolkodtak és éltek a csodálatos Egyiptomban hajdanán a neofiták, a papok és a nép.

 

A leglényegesebb tanítások közé tartoztak a teremtésmítoszok. Hogy könnyen érthetővé tegyék a magasabb rendű igazságot, a papok szóképekkel, hasonlatokkal és analógiákkal tették plasztikusabbá az isteni tanításokat a diákok számára.

Például így: Thot az ősvíz megtestesüléséről is tanított. Az ősvizet valaha Nun névvel illették. Nun volt az ősóceán, amelyben a világ még meg nem nyilvánult formában ringott. Minden keletkezés és születés forrása Nun. Ő – mivel volt, hogy megszemélyesítették – az eredete mindennek.

 

Itt jön egy olyan rész, amit ma kevéssé lehet érteni: Nunból mint az Őskáoszból születtek a formák. Itt a káosz a rendezetlenséget abban az értelemben jelenti, hogy minden későbbi létező isteni ideája (gondolata, szellemi előképe) megtalálható Nun végtelenségében. Ezek az isteni ideák „kimondva” vagy névvel ellátva szólítják a létbe az isteni gondolatokat. Így lesz a gondolat szóvá, azaz teremtéssé. Ha úgy tetszik, „Kezdetben valaha az Ige” állapota ez.

 

 

Ezt most nem folytatom tovább. De remélem világossá tettem, hogy itt az ősóceán a Teremtő végtelen lehetőségtárára utal, amelyből minden létrejön, ami volt, van és lesz.

 

Most térjünk át ennek a tanításnak a gyakorlati hasznára!

 

Nun egy olyan erőt képvisel, ami képes elűzni a rosszat és az ellenségeskedést. Bármily furcsa, éppen ő az, aki óvja a világegyetemet a különböző negatív erőktől.

Úgy alkothatunk helyes képet róla, ha elképeljük, hogy Nun az univerzum határán lakik és él.

 

Hírdetés

Thot elárulta az egyiptomiaknak, hogyan lehet megszólítani Nunt, ha védelmet szeretnénk kérni a házunkra, a családunkra, önmagukra vagy bárkire/bármire másra.

 

Nun ilyenkor – a képes beszéd nyelvén szólva – eljön a bárkán, merít az ősvízből (önmagából) és rendezi a körülöttünk zajló folyamatokat, majd egy bizonyos védelmet ad.

 

 

Összefoglalva, Nun az a lény, aki az őskáoszt renddé tudja változtatni. Ezt közvetítették a papok. Mi ezt a szertartást is felélesztjük, bevezetjük és hozzáférhetővé tesszük mostantól. A beavatást végző személy Thot nevében megszólítja Nunt, majd erejével átitatja az avatandót a szeretet, a gondoskodás és a végtelenség erőivel.

Természetesen ezt az ősi rítust számtalan alkalommal el lehet végezni.

 

Stílszerűen fogalmazva búcsúzom a kedves Olvasótól:

 

A fészkéből felszálló Íbisz szárnyai óvják szívedet az anyagi világ megtestesülésének minden problémájától! AMON!

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post THOT TANÍTÁSA AZ ŐSVÍZRŐL: NUN ÁLDÁSA appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »