Thompson parádézott, gálázott a Buffalo

A Buffalo Sabres gólgazdag találkozón 8-3-ra legyőzte a vendég Detroitot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában, hétfőn.

A hazaiaknál Tage Thompson mesterhármasa mellett további három találat előkészítéséből vállalt szerepet. Ezzel egyike lett az NHL-ben egy meccsen hat pontot elérő hat játékosnak, és az első azóta, hogy Patrick LaFontaine 1993 februárjában hasonló teljesítménnyel zárt.

A rekordot Gilbert Perreault tartja 1976 februárjából hét ponttal. Jeff Skinner pályafutása 300. gólját szerezte meg a mérkőzésen.

Hírdetés

Szétlövés döntött a Carolina és a Washington összecsapásán, a vendégeknél az NHL gólszerzőinek örökrangsorában harmadik Alekszandr Ovecskin eggyel gyarapította találatai számát, a hazaiak sikerét hozó rávezetésekben viszont hibázott.

Ez volt a 37 esztendős orosz csatár 785. gólja, ezzel tovább közelített az előtte álló Gordie Howe-hoz (801) és a csúcstartó Wayne Gretzkyhez (894). Ráadásul Ovecskin minden találatát a Capitals játékosaként szerezte 1284 mérkőzés alatt, az egy klub színeiben szerzett gólok tekintetében már csak Howe előzi meg, aki 1946 és 1971 között 1687 találkozón 786-szor volt eredményes a Detroit mezében.

Tovább tart a St. Louis rossz sorozata:

a Blues sorozatban ötödször kapott ki, ezúttal hazai jégen a Los Angelestől. A vendégeknél Kevin Fiala három gólpasszt osztott ki.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »