Thiem, a teniszvilág új csillaga

Thiem, a teniszvilág új csillaga

A hatalmas tehetségnek tartott osztrák Dominic Thiem a salak után füvön is bizonyítja tudását.

Sokan találgatják, vajon ki lehet az a tehetséges fiatalok közül, aki veszélyes lehet a nagy négyes – Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer és Rafael Nadal – pozíciójára a férfi tenisz élén. Nos, egy nevet mindenképpen érdemes lesz megjegyezni, hiszen az osztrák Dominic Thiem idén egyértelműen betört a legszűkebb elitbe, ráadásul a héten zajló stuttgarti füves pályás tornán egyértelműen bizonyította, nemcsak salakon tud teniszezni.

Thiem idén három tornát nyert salakon – Buenos Aires, Acapulco és Nizza –, mégpedig úgy, hogy ezen a borításon legyőzte Rafael Nadalt (Buenos Aires) illetve Roger Federert (Róma) is. Utóbbit most a saját felségterületén, füvön is legyőzte, ráadásul több mérkőzéslabdát hárítva. Hogy ez a 3:6, 7:6, 6:4-es siker mekkora bravúr Federer ellen ezen a borításon, tán elég bizonyíték, hogy a svájcit Nadalon (2008), Djokovicon (2014, 2015) és Murray-n (2012) kívül egyedül egy bizonyos ukrán Sztahovszkij tudta egyszer legyőzni még 2013-ban.

És most Thiem a stuttgarti torna elődöntőjében. Az osztrák elképesztő formában van, ráadásul elég jól sikerült az átállása a salakról fűre, hiszen a Roland Garroson is eljutott az elődöntőig. Idén már 1,6 millió dollárt teniszezett össze, a januári 20. pozícióból már a hetedik helyen áll a világranglistán, ami nem csoda, hiszen 52 meccséből 41-et megnyert – ez 78 százalékos teljesítmény –, és mostani játékát látva nem csodálkozhatnánk azon, ha év végére stabilizálná a helyét a legszűkebb elitben.

A mai stuttgarti fináléban mindenesetre van elszámolnivalója Phillip Kohlschreiberrel, ugyanis a német idén a müncheni torna fináléjában már legyőzte Thiemet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »