Theodor Paleologu a PMP államelnökjelöltje

Theodor Paleologu a PMP államelnökjelöltje

Theodor Paleologu lesz a Népi Mozgalom Párt (PMP) államelnökjelöltje a novemberi választásokon, miután az alakulat országos vezetőségi tanácsának tagjai vasárnap egyöntetűen megszavazták jelölését Traian Băsescu európai parlamenti képviselő, a PMP tiszteletbeli elnökének a javaslatára – írja az Agerpres.

A tanács tagjai megszavazták ugyanakkor, hogy Mihail Neamţu legyen a párt szóvivője és a kampányszóvivője. 

„Fontos pillanat ez a PMP számára, az országos vezetőségi tanács egyöntetű szavazással eldöntötte, hogy Theodor Paleologu professzor és diplomata legyen az államelnökjelöltünk” – jelentette ki Eugen Tomac, a PMP elnöke. 

A maga során Paleologu azt mondta, elfogadta a javaslatot, rámutatva, az egyik legfontosabb kampánytémája az oktatás lesz. 

Hírdetés

„Meggyőződésem, hogy minden az oktatással kezdődik és végződik. Emiatt az egyik legfontosabb kampánytémám az oktatás lesz” – mondta Paleologu. 

Azt állította ugyanakkor, hogy diplomataként és olyan emberként, aki 19 évig külfölön élt, minden adottsága megvan ahhoz, hogy koordinálja az ország külpolitikáját. Szerinte Románia számára a külpoliktikai életfontosságú. 

„Nem létezhet jó belpolitika jó külpolitika nélkül. Elfogadhatatlan, hogy a nagykövetségek több évig üresen állnak. Ez a kormány és az államelnök hibája” – vélte Paleologu.

Továbbá Traian Băsescu, a Párt tiszteletbeli elnöke, európai parlamenti képviselő kijelentette, hogy az ő szerepe egy ‘új’ PMP kialakításában az év végén lejár azzal a vokssal, amelyet az alakulat államelnökjelöltjére ad a novemberi választásokon. (agerpres)
Nyitókép: Theodor Paleologu Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »