The Edge az első rockzenész, aki felléphetett a Sixtus-kápolnában

The Edge az első rockzenész, aki felléphetett a Sixtus-kápolnában

A rákkutatást támogató zenész egy vatikáni orvosi konferencia résztvevői előtt játszott április 30-án.

The Edge – valódi nevén David Evans – négy számot adott elő a Sixtus-kápolnában. kétszáz orvos, kutató és filantróp előtt:  Leonard Cohen If it be your will című számának feldolgozását és a U2 Yahweh, Ordinary love és Walk on című dalainak unplugged változatait játszotta egy héttagú ír kamaszkórus közreműködésével.

A rockzenész, akinek apja áprilisban hunyt el rákban, lánya leukémiából gyógyult fel, a rákkutatás ismert támogatói közé tartozik. A vatikáni koncertet a regeneratív gyógyítás lehetőségeivel foglalkozó nemzetközi konferencia résztvevői számára rendezték. A tanácskozáson pénteken Joe Biden amerikai alelnök is felszólalt.

A gitáros a közönséghez szólva megemlítette, mennyire meglepte a felkérés, hogy a 16. századi reneszánsz mester, Michelangelo csodálatos freskóival díszített falak között lépjen fel. Viccelődve jegyezte meg a U2 frontemberére, Bonóra utalva: az ilyen meghívásokat más szokta kapni.

A zenész köszönetet mondott Ferenc pápának és más egyházi méltóságoknak, amiért átengedték a kápolnát a koncert számára. The Edge a műsort Ferenc pápának ajánlotta, akit „a nép pápájának” nevezett. „Csodálatos munkát végez, és folytassa is minél tovább” – mondta.

A pápa nem volt jelen a koncerten, de híradások szerint a rockzenész pénteken találkozott vele a konferencián.

Forrás: MTI

Fotó: Lapresse.it

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »