Téves terrorriasztás miatt csúszott egy bécsi gép

Valószínűleg téves terrorriasztás miatt többórás késéssel szállt fel szombaton délután az EasyJet légitársaság Bécsből Londonba tartó járata.

Az osztrák belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint röviddel a tervezett felszállás előtt az egyik női utas riasztotta a személyzetet, mert azt gyanította, hogy a mellette ülő utas mobiltelefonján az Iszlám Állam terrorszervezettel kommunikál.

A személyzet ezt követően azonnal értesítette a biztonsági hatóságokat, akik a gyanúsított férfit azonnal leszállították az Airbus A319-es utasszállító gépről. Utána az egész gépet evakuálták, és a fedélzetet, továbbá az összes csomagot még egyszer átvizsgálták.

Hivatalos közlés szerint a hatóságok semmilyen gyanús dolgot nem találtak, és több mint háromórás késés után végül mégis engedélyt adtak a felszállásra.

A fedélzeten akkor azonban már két személlyel kevesebben tartózkodtak, ugyanis sem a gyanúsított, sem a személyzetet riasztó nő nem volt az utasok között. A hatóságok mindkettőjüket kihallgatták, a férfi mobiltelefonját pedig alaposan átvizsgálták.

Róla később csak annyit közöltek, hogy iraki állampolgár, és Londonban tanul. Azt azonban állítólag még késő délután is vizsgálták, hogy van-e bármilyen kapcsolata az Iszlám Állammal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »