Tévedésből magyar zászlóval ünnepelték a forradalmat egy mexikói városban

Tévedésből magyar zászlóval ünnepelték a forradalmat egy mexikói városban

A mexikói zászló helyett tévedésből a magyar lobogót vonták fel a Yucatán-félszigeten található Tahdziú városában a mexikói forradalom 106. évfordulója alkalmából.

A múlt pénteken történt esetről Pedro Yah Sabido, helyi polgármester a keddi sajtónak úgy nyilatkozott: a városháza homlokzatára körülbelül egy órán át volt kitűzve a magyar zászló, a hibát ő vette észre, amikor megérkezett az épülethez, és azonnal lecseréltette a lobogót.

“Tévedés történt, ami bárkivel előfordulhat” – kommentálta a történteket. A mexikói zászló hasonlít ugyan a magyarhoz, de a sávok színeinek sorrendje zöld-fehér-piros, csíkozása függőleges, közepén pedig címer van, így meglehetősen nehéz összetéveszteni a miénkkel.

A tévedés miatt a város rengeteg kritikát kapott az internetes közösségi oldalakon. Egyes vélemények szerint az eset a nemzeti jelkép kigúnyolása, mások viszont a helyi elöljárók képzettségét vonták kétségbe. “Több földrajzra lenne szükség” – jegyezte meg az egyik hozzászóló, akit idézett a sajtó az esettel kapcsolatban.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »