Tesztelési körkép a Bodrogközből

Tesztelési körkép a Bodrogközből

Javulnak a tesztelési eredmények az ország keleti végén. Legörvendetesebb eredmény Kistárkányban és Bolyban született, az előbbiben 541 tesztből, az utóbbiban 468 tesztből valamennyi negatívnak bizonyult. Javult a helyzet Zétényben is, hiszen egy héttel korábban 600 emberből 6 volt pozitív, ezúttal viszont 554 fő teszteltette magát, és csak három fertőzöttet  találtak.

II. Rákóczi Ferenc szülőfalujában, Borsiban 505 főből négy ember mintája mutatott fertőzöttséget. Nagytárkányban is jobb eredmény született az egy héttel korábbinál. Akkor 600 mintából 6 lett pozitív, ezúttal 554 esetből három. A polgármester úr megjegyezte: akik pozitívak lettek, azok valószínűleg nem helyben kapták el a vírust, hanem Sátoraljaújhelyben, a munkahelyükön, illetve a Kassán járt bácsi valószínűleg a nagyvárosban fertőződhetett meg.

Az adott sátoraljaújhelyi munkahelyen dolgozók más falvakban is pozitív mintát produkáltak.

Az előző hetihez képest valamivel jobb a tesztelés eredménye Nagykövesden is, ahol ezúttal a 450 teszteltből mindössze kettő lett fertőzött. A polgármester úr örömének is hangot adott azzal kapcsolatosan, hogy a kormány befejezi a tömeges tesztelések kötelezővé tételét.

Hírdetés

Bodrogköz legnépesebb községében, Bodrogszerdahelyen 1220 fő tesztjéből 16 lett pozitív.

Királyhelmecen az elmúlt héten nagyon rossz teszteredmény született, hiszen a fertőzöttek száma elérte az 59 főt, ezért a hatodik hét eredménye a város polgármestere szerint arra is választ ad majd, hogy szükséges-e újabb szigorítások életbe léptetése.

Pataky Károly elmondta azt is, hogy a közintézményekbe kizárólag negatív teszttel lehet belépni.

Szóvá tette, hogy egyesek nem veszik komolyan a koronavírussal kapcsolatos óvintézkedéseket, holott járőrök, rendőrök is ellenőrzik a karantén betartását. Akik az előírásokat megszegik, azok nem kerülhetik el a pénzbüntetést. Van olyan eset is, amelyet már a felsőbb szervekhez kellett továbbítaniuk. Királyhelmecen ezúttal 2549 fő vetette alá magát a tesztelésnek, és ebből 27 fő lett pozitív, ami 1,06 százalékot jelent. Ebben az esetben is jelentős javulás történt.

Battyánban összesen 500 embert teszteltek, ebből ötöt pozitív eredménnyel. Ugyanakkor közülük négyen ugyanahhoz a családhoz tartoznak. Végül Pólyányban 469 tesztből 5 bizonyult pozitívnak. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »