"Testvérem, miért ne harcolnál a nyugatiak ellen?" – Ilyen sms-ek röpködnek Brüsszelben

"Testvérem, miért ne harcolnál a nyugatiak ellen?" – Ilyen sms-ek röpködnek Brüsszelben

Sms-ben szólították fel az ifjú molenbeeki muszlimokat a Nyugat elleni harcra a hétvégén. Az üzenetek visszanyomozhatatlan telefonszámról érkeztek.

"Testvérem, miért ne harcolnál a nyugatiak ellen? Hozd meg a helyes döntést az életedben!" – francia nyelven ez állt abban az sms-ben, amit molenbeeki "fiatalok" kaptak a hétvége folyamán.

A The Guardian információi szerint nem ez az első eset, hogy ilyen üzeneteket kaptak a brüsszeli fiatal muszlimok. Az Iszlám Állam katonái
gyakran Facebookon keresik fel azokat, akiket beszervezhetőnek tartanak.

Ezek a fiatalok gyakran nem merik elmondani senkinek, hogy kiktől kapják az üzenetet, és mi áll bennük.

A mostani címzetteket valószínűleg az újonnan beszervezett fiatalok telefonkönyvéből keresték ki. Az IÁ egyre sűrűbben használja a modern technológia adta lehetőségeket a toborzáshoz és propagandája terjesztéséhez. A terroristák a brüsszeli merényletek után kialakult feszült helyzetben még több fiatalt akarnak a dzsihádhoz csábítani.

Jamal Ikazban, a helyi szocialista párt képviselője a The Guardiannek elmondta, hogy egyre feszültebb a hangulat a helyi muszlim közösségekben. "Ezek az emberek megpróbálják elvenni a fiataljainkat. Olyan, mintha az iskolaudvar előtt profi drogdílerek várnák őket.
Muszáj megtisztítani a terroristáktól az utcákat. Ők a ragadozók, a fiataljaink pedig az áldozatok" – nyilatkozta.

(The Guardian – Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »